Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

NFT ve Web 3.0 Dünyasında Markalaşmak İsteyenler İçin 5 İpucu

NFT pazar yeri Orderinbox’ın CEO’su Doğu Taşkıran, NFT ve Web 3.0 dünyasında markalaşmak isteyenler için 5 ipucunu paylaştı. 

NFT’lere merak duyan ve Web 3.0 dünyasına girmek isteyen içerik üreticiler için dijital varlıkların dünyasına atılan ilk adımlar sancılı olabiliyor. Network kurmanın, topluluk yaratmanın ve sanat eserinin değerini oluşturmanın başarılı bir NFT yaratıcısı olmak için önemli olduğunu belirten sosyal NFT pazar yeri Orderinbox’ın CEO’su Doğu Taşkıran, NFT ve Web 3.0 dünyasında markalaşmak isteyenler için 5 ipucunu sıralıyor.

Benzersiz bir dijital varlığın sahipliğini temsil eden NFT’lerin dünyasına olan ilgi artarak büyüyor. Öyle ki Web 2.0 ile sahneye çıkan dijital varlık yaratma süreci, fotoğraf, ses, animasyon vb. içeriklerin Web 3.0 dünyasında dijital eser olarak değerlenmesiyle çeşitli ekonomik getirilere olanak sağlıyor. Ancak ilginin giderek büyüdüğü bu alanda yeni başlayanlar için başarılı NFT yaratıcısı olmak bazı kritik yollardan geçmeyi gerektiriyor. Özellikle bu dünyaya yeni adım atanlar için nasıl başlanacağını kavramak çok zor olabiliyor. Bir NFT’yi mintlemenin ne anlama geldiği, topluluk yaratmanın ve geliştirmenin neden önemli olduğu ile NFT’lerin kullanım alanları hakkında neden düşünülmesi gerektiği gibi sorulara cevap bulunmasının önem arz ettiğini dile getiren Orderinbox CEO’su Doğu Taşkıran’a göre, Web 3.0 dünyasında başarılı bir içerik üreticisi olmanın çeşitli adımları bulunuyor.

1. Medya türünüzü dikkatli seçin. Statik görüntüler, NFT’ler için kullanılan en yaygın medya formatı olsa da aslında sanatsal ifade biçiminin tek sınırının kendi hayal gücünüz olduğunu unutmayın. NFT’yi mintlediğiniz yani eserinizi blok zincirlerde kayıtlı dijital varlığa dönüştürdüğünüz platform izin veriyorsa videoların veya şarkıların NFT’lerini yaratmamanız için hiçbir neden yok.

2. Yaratacağınız temel faydayı iyi düşünün. NFT’nizi nasıl fiyatlandıracağınızı düşünmeden önce, benzersiz tokeninizin değerinin altında neyin yattığını göz önünde bulundurmak daha önemli. Örneğin koleksiyonluk bir NFT’nin değeri, uzun süre güncel kalması beklenebilecek kültürel bir fenomene bağlıysa daha büyük ve daha kalıcı olabilir. Kulüp üyeliği veya özel etkinliklere erişim sağlama gibi yardımcı ya da faydalı olarak belirlenen ve benzersiz avantajlarla birlikte gelen Utility NFT’ler güçlü topluluklar yaratarak daha uzun vadeli değere sahip olabiliyor.

3. Kendi alanızdaki benzer düşüncelere sahip kişilerle bağlantı kurun. Hangi sektörde olursanız olun, Web 3.0 dünyasında adınızı duyurmak istiyorsanız network kurmanın önemini göz ardı etmeyin. NFT alanında Twitter, Discord ve Telegram gibi sosyal medya kanallarında sizlerle benzer işleri gerçekleştirenlerle iletişime geçmeniz gerekiyor. Ayrıca içerik oluşturucuların sosyal bir network oluşturabildiği ve NFT’lerini birçok kitleye ulaştırabildiği Orderinbox’ın sosyal pazar yeri olma özelliğinden de faydalanması içerik üreticilerin topluluklarını hızlıca oluşturmalarında önemli bir destek olabiliyor.

4. Topluluğunuzu geliştirin. Web 3.0 genellikle insanları dijital ortamda bir araya getirmekle ilgilidir. Bir NFT topluluğu oluşturmak için online etkinlikler, hediyeler ve yardımcı unsurlar aracılığıyla topluluk üyelerinizle bağlantıda kalmanız gerekir. Tıpkı diğer sanatçılarla network kurmak gibi, bir topluluk oluşturmak da Web 3.0 dünyasında içerik oluşturucusu olarak çalışmalarınızı tanıtmanın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu aynı zamanda NFT’lerinizi başarılı bir şekilde pazarlamanın da anahtarıdır çünkü insanlara benzer düşünen bir grubun parçası olduklarını hissettirmenin yakınlık kurmanın harika bir yolu olduğunu unutmayın.

5. Marka yaratın. Kişisel markanız, NFT’lerinizin arkasındaki amaç ve hikaye kadar önemli olabilir. Güçlü bir kişisel marka aynı zamanda başarılı bir pazarlama kampanyasının da bir parçasıdır. Kişiliğiniz ne kadar çok insanın ilgisini çekerse, çalışmalarınızı destekleme olasılıkları da o kadar artar. Günün sonunda itibarınız, NFT’lerinizin algılanan değerini ve insanların çalışmalarınızın arkasında durmaya ne kadar istekli olduklarını etkileyebilecek bir başka faktördür.

İlgili Yazılar