Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Acrete, ABD’de Üretim Patenti Aldı

Acrete’nin ABD’deki patent başvurusu kabul edildi. 

Türkiye’de 1996 yılından bu yana Manisa ve Çorlu fabrikalarında beyaz eşya ve otomotiv sektörüne denge ağırlıkları üreten Uğur Beton ve Metal A.Ş., AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırımın sonunda Acrete markalı traktör denge ağırlıkları için Amerika Birleşik Devletleri’nde patent almayı başardı. Acrete 2020 yılında ise Çin’de üretim patenti almıştı. 

Dünyadaki her tür ve marka traktörler için üretilerek kullanılabilen Acrete markalı denge ağırlığı dünya çapında önemli buluş olma özelliğine sahip. Yüzde 100 yerli ve milli bir ürün olarak Manisa’da üretilerek dünyaya ihraç ediliyor. 

Dünya markası Acrete 

Uğur Beton ve Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Atılgan, Acrete markasına küresel ölçekte yatırım yapmayı sürdürerek Çin’den sonra ABD’de de patent aldıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Acrete’nin bir dünya markası olması için pandemi dönemi dahil ara vermeden yatırımlara ve AR-GE çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şöyle devam etti: 

Hem üretici hem lisans sahibi olarak üretim hedefi

İnovasyon çalışmalarına olan inancımız sayesinde bugün ülkemiz için gurur kaynağı olan bir keşfi ve buluşu dünya markası haline getirmek için çalışıyoruz. 2020 yılında Çin’de aldığımız patentin yanına ABD patentini eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. İki ülkeyi kapsayan patentli ürün sayısı ülkemizde çok nadir görülüyor. Acrete’yi uluslararası alanda büyümesini sağlamak üzere çalışmalarımız hızla sürüyor. Yakın dönemde başladığımız ihracat iş birlikleri görüşmelerimizi artırarak kısa vadede ihracat hacmimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede ülkemizin ekonomisine kazandıracağımız döviz geliriyle de önemli bir katkı ve katma değer yaratacak bu ürünü dünyada üreten tek şirket olmayı başardık.” dedi.

Acrete patentle korunuyor

Uğur Atılgan, Acrete’nin dünyada sadece Türkiye’de üretilebileceğini ve alınan patent belgeleri sayesinde izinsiz olarak üretilmesine, kullanılmasına veya satılmasına karşı koruma altına alındığını sözlerine ekledi. Atılgan, “Patent belgemiz Acrete’nin pazarlanması, çoğaltılması, bir benzerinin üretilmesi gibi alanlarda ayrıcalıklar sunan resmi bir belgedir. Yöntem, metot ya da üretim sistemin bütün hakları Acrete’ye ait bulunmaktadır. Patent sahibinin izni olmaksızın hiçbir kurum ya da şahıs tarafından kullanılamaz. Aksi takdirde hukuksal süreçler başlar ve cezai yaptırımlar uygulanır.” diye konuştu.

İlgili Yazılar