Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Fitch Ratings, MAPFRE Sigorta’nın Finansal Güçlülük Notunu AA+ olarak teyit etti

Fitch Ratings, MAPFRE Sigorta’nın Ulusal Sigortacı Finansal Güçlülük Notunu AA+(Tur), görünümünü ise durağan olarak teyit etti. 

Derecelendirmede MAPFRE Sigorta’nın Türk sigorta sektöründeki köklü iş ortağı ağı ve MAPFRE Grubu’nun kurumsal yönetim, operasyonel destek ve risk yönetimi konularındaki uzmanlığından aldığı güçle, ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye pazarına bağlılığını sürdüreceği öngörüsünde bulunuldu. MAPFRE Sigorta’yı MAPFRE Group için “Önemli” olarak konumlandıran raporda, MAPFRE Sigorta’nın işletme profili de diğer Türk sigorta şirketlerine kıyasla ‘olumlu’ değerlendirme aldı.

 Fitch’in değerlendirmesiyle ilgili açıklama yapan MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Stefan Jensen, “MAPFRE Sigorta olarak küresel ekonomik koşullarının yarattığı belirsizliklere rağmen kredi derecelendirme notumuzun AA+(Tur) olarak teyit edilmesi bizim için çok önemli. Daha da rekabetçi hale gelen Türk sigorta sektöründeki istikrarlı konumumuzun yanı sıra şirket profilimize de olumlu yansıyacak olan bu derecelendirme; kurumsal yönetim, operasyonel destek ve risk yönetimi konusunda Grubumuzun köklü deneyiminden gelen desteğini sürdürdüğünün en büyük göstergesi. Bu rekabetçi ortamda Fitch’in işletme profilimizi diğer Türk sigorta şirketlerine kıyasla ‘olumlu’ olarak değerlendirmesi ve raporda köklü ve yaygın iş ortağı ağımıza da olumlu yönde vurgu yapılması bizi ayrıca gururlandırdı. Bize inananları haksız çıkartmamak için sürdürülebilir büyümemize ve sektörümüze katkı sağlamaya devam edeceğiz. Başarımızda emek sarf eden tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

İlgili Yazılar