Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

50 milyar adım 20 engelli aracına dönüştü

Adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması Help Steps aracılığıyla 50 milyar adım 20 bireysel yararlanıcı için tekerlekli sandalye ve engelli pusetine dönüştü.

Ücretsiz bir uygulama olan Help Steps ile kullanıcılar sadece adım atarak ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokundu

Adımları bağışa çeviren ilk sağlık uygulaması Help Steps ile milyonlarca kişi sadece gün içinde adım atarak ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokundu. Help Steps kullanıcılarının attığı 50 milyar adım, 20 bireysel yararlanıcı için tekerlekli sandalye ve engelli pusetine dönüştü. 

Help Steps, günlük hayatın rutini olan adımları ve hareketi iyiliğe dönüştürmeyi kolaylaştırıyor.  Tamamen ücretsiz bir uygulama olan Help Steps’i, Google Play’den ve App Store’dan indiren kullanıcılar cep telefonları cebindeyken tüm gün her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor. Bu adımlar aynı zamanda bir adımsayar olan Help Steps uygulamasında birikiyor. Ardından akşam saat 24.00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip ‘Adımlarımı HS’ye çevir’ butonuna basıyor ve kısa bir reklam filmi izliyor. Adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları isterse biriktiriyor ya da ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılara, sivil toplum kuruluşlarına veya spor kulüplerine bu uygulama üzerinden bağışlıyor. Yani kullanıcılar günlük aktiviteleri dışında kısa bir reklam izlemek dışında ekstra bir efor sarf etmiyor. 

Help Steps Kurucusu ve CEO’su Gözde Venedik, akıllı telefona sahip herkesin hiç herhangi bir ücret ödemeden istediği kişi ya da kurumu destekleyebileceğini belirterek şöyle konuşuyor: “1.6 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Help Steps ile şimdiye kadar 10 bin kez dünya turuna denk gelen 200 milyar adım atıldı ve geliri sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcılara bağışlandı. Bireysel ihtiyaç sahiplerine hedefleri tamamlanır tamamlanmaz hızla tekerlekli sandalye teslimatları yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Help Steps kullanıcılarına tüm sosyal ağlardan videolar aracılığıyla bağışlarının nasıl iyiliğe dönüştüğünü anlatmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu iyiliğe köprü olmaya devam edeceğiz. Herkesi bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyoruz.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

Dijitalde para illüzyon, içerik gerçek

Rekabet dozajının giderek arttığı pazarda tüketicilerin yüzde 33’ü aradığı ürünü bulamadığında zaman kaybetmeden rakiplere yöneliyor.  Satın alma süreçlerinde…