Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Redington Türkiye ve Binalyze’dan stratejik iş birliği

Redington Türkiye, hızlı ve kapsamlı otomatize olay müdahale çözümünü üreten siber güvenlik teknolojileri şirketi Binalyze’ın Türkiye’de ve CIS bölgesindeki tek yetkili dağıtıcısı oldu. 

Türkiye’ye bilişim sektöründeki global deneyimini aktaran kurumsal teknoloji distribütörü ve danışmanı Redington Türkiye, dünyanın en hızlı ve en kapsamlı otomatize olay müdahale çözümlerini sunan siber güvenlik şirketi Binalyze ile şirketin ürün ve çözümlerinin tamamının Türkiye’de dağıtımı kapsamında stratejik bir iş birliği yaptı.  

Redington Türkiye, bu iş birliği kapsamında Eylül 2022’den itibaren siber güvenlik teknolojileri üreten Binalyze’ın tüm ürün ve çözümlerinin Türkiye’de ve CIS bölgesindeki yetkili tek distribütörü oldu.  

Dünyanın en hızlı ve kapsamlı olay müdahale çözümü 

2018 yılında siber güvenliğe odaklı bir girişim olarak Estonya’da kurulan Binalyze, dünyanın en hızlı ve en kapsamlı otomatize olay müdahale çözümü Binalyze Automated Incident Response (AIR) ile başarısını kanıtlamış bir şirket. Binalyze AIR, işletmelere siber güvenlikte ihtiyaç duydukları araçları sağlıyor, görünmeyen ya da atlanan noktaları görünür hale getirip analistlerin çalışmalarına ışık tutuyor. Herhangi bir ihlal meydana geldiğinde işletmelerin olaylara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmeleri siber saldırılarla mücadelenin en önemli ayağını oluşturuyor. Bunun için şirketlerin taktik araçlara sahip olmaları ve geleneksel siber güvenlik stratejilerinin siber dayanıklılıkla harmanlanması gerekiyor. Binalyze da bu noktada şirketlere ihtiyaç duydukları çözümleri uçtan uca sunuyor. 

 
Olay müdahalesini 10 dakikaya indiriyor 

Binalyze AIR, geleneksel güvenlik izleme araçlarıyla bulunamayan zararlı yazılımların geride bıraktıkları izleri tespit edip kanıt toplayarak çalışıyor. Böylece siber olaylar esnasında vakit kaybettirmeden anında müdahale imkanı tanıyor. Ayrıca SIEM/SOAR/EDR ürünleriyle entegre olarak, kanıtları ve bulguları otomatik olarak topluyor. Çok işlevli ve modüler mimarisiyle günün her saatinde vakaların kolayca incelenmesini sağlayan Binalyze AIR, görünmeyen ya da atlanan noktaları görünür hale getiriyor, analistlerin “Ne oldu ve nasıl oldu” sorularına yanıt bularak çalışmalarına ışık tutuyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan analizler haftalar sürerken Binalyze AIR’i kullanan kurumlar 10 dakikadan kısa bir sürede ayrıntılı bir olay müdahale raporu oluşturabiliyor. Bu şekilde, saldırı tanımlamasından kontrol altına almaya kadar birçok süreç hızlanmış oluyor.  

“Türkiye’de sunduğumuz güvenlik çözümlerinin kapsamı Binalyze ile genişleyecek” 

Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan “Siber saldırıların küresel maliyeti, 6 trilyon dolar seviyesini geçti. Bireyler ve kurumlar ağırlıklı olarak bilgisayar virüsleri, truva atları, solucanlar, casus yazılımlar, fidye yazılımları, reklam yazılımları ve kötü amaçlı yazılımlardan zarar görürken, fidye yazılımlar şirket başına 4,62 milyon dolar ile kurumlara en fazla zarar veren güvenlik ihlallerinin başında geliyor. Bununla birlikte güvenlik çözümleriyle ne kadar izleme yapılırsa yapılsın bazı noktalar atlanabiliyor. İşte bu noktada sunduğu teknolojilerle fark yaratan Binalyze ile hayata geçirdiğimiz iş birliği sayesinde Türkiye’de sunduğumuz ürün ve çözümlerimizin niteliğini güçlendirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Binalyze’ın uzmanlığını ispatlamış çözümleri Redington’un uluslararası tecrübesi ve geniş partner ağıyla bir araya gelince sektörde çok daha güçlü ve rekabetçi bir konuma ulaşacağız. Global bilgi birikimimizi, yerel deneyimimizle harmanlayarak geçtiğimiz yıl önemi daha da artan siber güvenlik alanında yeni nesil teknolojilere odaklanmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kurumsal adli bilişim alanında lider olma misyonumuzla hareket ediyoruz.” 

Binalyze’ın Orta Doğu ve Türkiye’den Sorumlu Satış Müdürü Ahmet Öztoprak, bu stratejik iş birliğine dair şöyle konuştu: “Dünyanın en hızlı ve en kapsamlı otomatize olay müdahale çözümümüz Binalyze AIR’ın bundan sonra sektörün en tecrübeli distribütörlerinden biri olan Redington Türkiye tarafından dağıtılacak olmasından son derece memnunuz. Binalyze olarak olası bir siber saldırı anında daha geniş görünürlük sağlayarak siber olayın kök sebebini mümkün olduğunca hızlı buluyoruz. Böylece olay müdahale ekiplerine ihtiyaç duydukları hızı sağlıyoruz. Bu stratejik iş birliği ile yaratacağımız sinerji sayesinde Türkiye’deki büyüme yolculuğumuzda hem iş ortaklarımızın gelişimini hem müşteri memnuniyetini çok daha üst seviyelere çekmeyi hedefliyoruz. Kurumsal adli bilişim alanında lider olma misyonumuzla hareket ediyoruz.”  

İlgili Yazılar