Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Nurus Yönetim Kurulu’nda kadın gücü

Profesyonel mobilya üreticilerinden Nurus’un Yönetim Kurulu’na iki yeni isim katıldı.

Sektörün deneyimli üst düzey yöneticilerinden İdil Türkmenoğlu ve İlknur İlkyaz Gül’ün Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmalarıyla birlikte, Nurus Yönetim Kurulu’ndaki kadın yönetici oranı yüzde 50’ye yükseldi.

95 yıllık köklü geçmişiyle tanınan ofis mobilyası markası Nurus’ta önemli atamalar gerçekleşti. İdil Türkmenoğlu İnsan, Kültür ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, İlknur İlkyaz Gül ise Teknoloji ve Girişimcilikten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacak. Yönetim Kurulu’na atanan iki yeni isimle birlikte, Ankara Sanayi Odası’nın ilk kadın üyesi Birten Gökyay’ın da kurucu ortağı olduğu Nurus’un yönetim kurulunda kadın üye oranı yüzde 50’ye yükseldi. Nurus’ta tasarım ve mühendislik pozisyonlarının yüzde 70’i kadınlar tarafından yürütülüyor, AR-GE merkezinde çalışanların ise yüzde 43’ünü kadınlar oluşturuyor. 

 İdil Türkmenoğlu hakkında

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan İdil Türkmenoğlu, Wharton Business School’da Stratejik İnsan Kaynakları Sertifikasyon programını tamamladı ve University of Michigan’da ‘Pozitif Yönetim’ çalışmalarına katıldı. Çeşitli üniversitelerde ders veren Türkmenoğlu, profesyonel iş yaşamı boyunca Doğuş Grubu’nda ve Boyner Grup’ta farklı görevler üstlendi. Son olarak Boyner Grup’ta İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalışan İdil Türkmenoğlu şu anda bağımsız yönetim kurulu üyelikleri yapmasının yanı sıra icra kurullarına stratejik danışmanlık veriyor. Köşe yazıları ve kitaplar da kaleme alan Türkmenoğlu’nun sektörel birçok ödülü var, aynı zamanda en etkin 50 CHRO arasında yer alıyor. 

İlknur İlkyaz Gül hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan İlknur İlkyaz Gül’ün; girişimcilik, girişim sermayesi-kaynak geliştirme, kuluçka ve hızlandırma programları, stratejik planlama gibi alanlarda tecrübeleri bulunuyor. ODTÜ Teknokent’te on yılı aşkın süre boyunca farklı projelere liderlik yapan Gül, sırasıyla Growth Circuit ve Fark Labs adlı oluşumların kuruluş sürecinde yer almanın yanı sıra yönetimlerinden de sorumlu oldu. Son olarak Arya Girişim Sermayesi Fonu’nun ortağı olan İlknur İlkyaz Gül, yatırım alan birçok ulusal ve uluslararası projenin, girişimcilik merkezinin ve fonunun kuruculuğunu üstlendi. 

İlgili Yazılar
Devamını oku

Bireysel emeklilikte yüzler gülüyor

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, BES’te yapılan düzenlemelerle ilgili bilgi verdi. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek,…