Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Lenovo‘dan dokuz çeyrek art arda üstün performans

Lenovo Türkiye, 2022 yılının ikinci çeyreğinde de üstün bir performans ortaya koyarak IDC sonuçlarına göre %30,3 pazar payı ile yine zirvede, birinci sırada kapadı. 

Lenovo Türkiye yılın ikinci çeyreğini, toplam kurumsal PC pazarında %47,4, toplam tüketici PC pazarında %20, toplam dizüstü bilgisayar pazarında %31,6 toplam masa üstü pazarında 27% ayrıca iş istasyonları kategorisinde de 42,9 % pazar payı ile  bu segmentlerin  lideri olarak tamamladı.   Böylece Lenovo Türkiye, 2022 yılının ilk yarısını 26% Pazar payı ile Pazar lideri olarak tamamladı.

Güçlü büyüme

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, büyümesini sürdürürken, grubun bilgisayar dışı faaliyetlerinden elde ettiği ciro artışının %37’ye ulaşması, hizmet odaklı dönüşüm stratejisinin ve faaliyetlerin çeşitlendirilmesine yapılan istikrarlı yatırımların meyvelerini verdiğini ve gelecekteki büyüme fırsatlarını artırdığını ortaya koydu.

Çözüm ve hizmetler, altyapı çözümleri ve mobil faaliyetler gibi yeni büyüme dinamolarının tümü, önceki yıla göre çift haneli ciro artışı sağlayarak hem brüt ciro artışına hem de dönem ortasında Lenovo’nun iki kat kârlılık hedefine katkıda bulundu. Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) yatırımlarını iki katına çıkarma kararlılığını sürdüren Grup, Ar-Ge harcamalarını bir önceki yıla göre %10, Ar-Ge personel sayısını ise bir önceki yıla göre %29 artırdı. Lenovo, inovasyon, operasyonel mükemmellik ve küresel/yerel operasyon modellerinden faydalanarak, makro veya mikro ölçekteki her türlü zorlukla başa çıkabileceğine inanarak hedeflerine ilerliyor. 

Lenovo CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, üstün performansları hakkında şöyle konuştu: “Üst üste dokuzuncu çeyrekte şirketimizi büyütüp kârlılığımızı artırırken, bilgisayar dışı faaliyetlerimizin cirosu %37’ye ulaştı. Bunlar stratejik öngörülerimizin, stratejimizi güçlü bir şekilde uygulamamızın ve operasyonel esnekliğimizin birer sonucu. Kısa vadede dış sorunlar devam etse de dijitalleşme trendi hızlanmaya devam ederken hibrit çalışma modeli yerini sağlamlaştırıyor. Bu fırsatları değerlendireceğimize olan inancımız tam olmakla birlikte, yatırım ve inovasyonlarımıza, sürdürülebilir büyüme ve kâr artışına devam edeceğiz.”

Çözümler ve Hizmetler Grubu (SSG) ile yüksek kârlılık

Lenovo globalde Çözümler ve Hizmetler Grubu ile yılın aynı dönemine göre %23 artışla yüksek kârlılık ve yüksek büyüme gerçekleştirdi. Faaliyet kârı yaklaşık %23 ile yüksek seviyesini korudu..

Çözümler ve Hizmetler Grubu (SSG), TruScale hizmet olarak sunulan çözüm portföyünün daha büyük bir dijital iş yeri çözümleri pazarına genişletilmesi dahil olmak üzere, Lenovo’nun yazılım araçları, platformlar ve tekrarlanabilir dikey çözümlere yatırımlarını sürdürüyor. Hibrit/çoklu bulut çözümleri piyasaya süren SSG, sürdürülebilirlik portföyünü büyütmeye devam ediyor. 

Altyapı Çözümleri Grubu (ISG) ile rekor düzeyde ciro ve kârlılık artışı

Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG), Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) altyapı pazarındaki büyümeden yararlanmayı sürdürdü. 2025 yılına kadar sunucu pazarının tek başına yıllık bileşik büyüme oranıyla çift haneli büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Top 500 listesinde lider

Lenovo Altyapı Çözümler Grubu (ISG) cirosu bir önceki yıla göre %14 artışla ilk kez 2 milyar doları geride bırakırken, üst üste üç çeyrek boyunca kâr etti. Bulut Hizmet Sağlayıcısı ile sunucu ve depolama segmentleri tüm zamanların rekor cirolarına ulaşırken pazarın ortalama büyümesini önemli ölçüde geride bıraktı. Uç Nokta Bilişim cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse iki katına çıkarken, High Performance Computing alanında ISG faaliyetleri, benzersiz Neptune sıvı soğutma teknolojisini kullanan Lenovo sistemlerinin sayısını artırarak Top 500 listesinde 1. sıradaki yerini korudu.

Akıllı Cihazlar Grubu (IDG) 

Akıllı Cihazlar Grubu (IDG) inovasyon ve çeşitliliği arttırma konusunda pazar lideri olurken, Lenovo, a inovasyona odaklanmayı sürdürüyor. Akıllı Cihaz Grubu (IDG), 1 milyar doların üstünde işletme kârı ile sektörde öncü kârlılığını korurken, piyasa ortalamasının üstünde büyüyerek dünyanın 1 numaralı bilgisayar şirketi olma özelliğini korumakla kalmayıp, aynı zamanda konumunu güçlendirdi. 

Sürdürülebilir geleceğe yatırım

Lenovo , iklim ve sürdürülebilirlik hedeflerini geliştirmeye devam ediyor.    Şirketin ESG taahhütlerini destekleyen proje ve girişimler, herkes için daha akıllı ve daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmesini sağlıyor. 

Tedarik zincirinde üretim etki alanı genişliyor

Haziran 2022’de Lenovo, resmi olarak Avrupa’daki ilk şirket içi üretim tesisinin kapılarını açtı. Macaristan’ın Ullo şehrinde yer alan fabrika, öncelikli olarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki müşterilere yönelik sunucu altyapısı, depolama sistemleri ve üst kalite bilgisayar iş istasyonları üretmeye yoğunlaşarak Lenovo’nun küresel üretim etki alanını genişletiyor.

2022 yılının yıllık Gartner Küresel Tedarik Zinciri Top 25 listesinde Lenovo, yedi basamak birden yükselerek 9. sıraya geldi. Gartner Tedarik Zinciri Top 25 listesi, yüksek riskli tedarik zinciri aksaklıklarına karşı tedarik zinciri yönetiminde mükemmellik ortaya koyan şirketleri bir araya getiriyor.

İlgili Yazılar