Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Vertiv İlk Çevresel, Sosyal ve Yönetişim Raporunu Yayınladı

Küresel bir kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümleri sağlayıcısı olan Vertiv, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) faaliyetlerine ilişkin ilk halka açık ESG raporunu yayınladı.

Rapor, Vertiv’in enerji ve su verimliliği, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DE&I), çalışan sağlığı ve güvenliği ve diğer ESG konularına yaklaşımını ortaya koyuyor. Vertiv’in ESG raporu aynı zamanda şirketin gelecek vizyonuna ve bu vizyonu hayata geçirmek için odaklanacağı temel konulara vurgu yapıyor. 

“Hepimiz bağlantının günlük yaşamlarımız ve küresel ekonomi için ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. Tüm dünyada veri iştahı artmaya devam ediyor ve bizim çözümlerimiz de veri sistemlerini açık ve bağlı tutuyor. Aynı zamanda iklim krizinin mevcut ve potansiyel etkilerinin de farkındayız” diyen Vertiv CEO’su Rob Johnson, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kritik dijital altyapıya yönelik artan talebi karşılarken operasyonlarımızdan ve ürünlerimizden kaynaklanan çevresel etkileri azaltmaya çalışıyoruz. Sonuç olarak kritik dijital altyapıyı desteklemek için daha verimli ve etkili yollar bulma amacıyla yenilikler yapıyoruz.”

Vertiv’in üst düzey liderlerinden oluşan ESG Yürütme Kurulu, şirketin ESG performansını değerlendiriyor. Raporda vurgulanan bazı faaliyetler ve sonuçlar da şöyle: 

–    Önümüzdeki aylarda ve yıllarda piyasaya sürülmesi planlanan diğer ürünlerle birlikte, enerji ve su verimliliği yüksek yeni ve yenilenmiş ürünlerin tanıtımı.

–    EcoEdge PrimePower Projesi (E2P2), Sürdürülebilir Dijital Altyapı Topluluğu (SDIA), Avrupa Veri Merkezi Birliği (EUDCA) ve RISE Ortaklık Programı dahil olmak üzere veri merkezi verimliliği ve emisyonlarını ele almayı amaçlayan çeşitli sektör ortaklıklarına katılım.

–    Vertiv’in Kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonlarının dahili incelemesi.

–    Kuruluşun operasyonel sera gazı emisyonlarını azaltmasına yardımcı olmak için performans ve iyileştirme kriterlerinin geliştirilmesi. 

–    ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi’nin toplam raporlanabilir yaralanma oranına (TRIR) dayalı olarak kaydedilebilir yaralanmalarda yıldan yıla yüzde 12’lik düşüş kaydedilmesi. 

–    Kuruluşun; çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık alanındaki küresel odağını desteklemek amacıyla bu alandaki eğitim fırsatlarının tanıtılması. 

–    Son iki yıl içinde Bilgi İşlem Sorumlusu Sheryl Haislet ve Hukuk Müşaviri Stephanie Gill dahil olmak üzere şirket içinde yönetici pozisyonlarına birden fazla kadının atanması. 

 “AB sürdürülebilirlik hedefleri ve regülasyonlar konusunda lider bir konumda. Bu rapor da bölgesel ivmeyi artıracağı ve Orta Doğu ve Afrika’daki (MEA) sürdürülebilir büyüme hedeflerimizi iyileştireceği için EMEA’daki Vertiv için özellikle önemli” diyen Vertiv EMEA Başkanı Karsten Winther, “Stratejimizin sorumlu uygulamayı teşvik etmesini sağlarken aynı zamanda büyüyen sektör talebine uyum sağlamak için çift yönlü bir yaklaşım ortaya koymalıyız” dedi. 

İlgili Yazılar