Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Koton, Trend Micro çözümleriyle bilişim altyapısında tam görünürlük elde etti

Koton, Trend Micro’nun siber güvenlik çözümleriyle BT altyapısı ve ağ genelinde tam görünürlüğe sahip oldu.

Müşterilerine çok daha iyi deneyim sunmak için BT altyapısını yeni yatırımlarla sürekli geliştiren ve iyileştiren Koton, Trend Micro’nun siber güvenlik çözümleriyle BT altyapısı ve ağ genelinde tam görünürlüğe sahip oldu.

190’ı yurtdışında ve 265’i yurtiçinde olmak üzere 455 mağazada, dünya genelinde ise 800’den fazla satış noktasında bulunan Türkiye’nin öncü moda markası Koton, dijital dönüşüm yatırımları kapsamında siber güvenliğe büyük önem veriyor. İstenmeyen postalar, fidye yazılımları, zararlı yazılımlar ve diğer siber saldırılara karşı BT altyapısını daha dirençli hale getirmek ve güçlendirmek için Trend Micro’nun farklı katmanlardaki güvenlik ürünlerinin çıktılarını tek bir ortamdan izlenebilmesine ve korelasyon yapılmasına olanak tanıyan uçtan uca güvenlik çözümlerini tercih etti.

Türkiye’de ve dünya genelinde müşterilere en iyi alışveriş deneyimi sağlamayı amaçladıklarını ve bunun için BT altyapısının ve siber güvenliğin büyük önem taşıdığını ifade eden Koton Teknoloji Çözümleri ve Bilgi Güvenliği Direktörü Suat Uğurlu, “Trend Micro’yu tercih etmemizin en önemli nedeni güvenliğin her katmanına denk gelen bir çözümünün olması, bu çözümler arasında entegrasyonların hazır olması ve bu entegrasyonların kolayca yapılabilmesi oldu. Ayrıca bulut ve onprem seçenekleri, esnekliği artırması yönünden bir diğer önemli unsur oldu. Trend Micro’yu tercih etmemizde ayrıca sunucuların ve istemcilerin çalışma performanslarını olumsuz etkilememesi büyük rol oynadı. Ürün ve çözümlerin tamamını aktif olarak kullanıyoruz. Şu an daha çok VisionOne platformuna odaklanmış durumdayız. XDR yeteneklerini optimize etme, güvenlik ihlallerini anlamlandırma, bir riskin ilk giriş noktası ile gerçekleşme ve yayılma aşamalarındaki haritasını görebilmek en çok ilgimizi çeken özellikler arasında yer alıyor” dedi.

“Göremediğiniz, farkında olmadığınız sistemleri güvenli kılamazsınız”

Koton’da şirket genelinde şu anda Trend Micro’nun VisionOne, Apexone, Deep Security, Secure Web Gateway, Cloud Security, Deep Discovery Inspector, Interscan Secure Message Gateway çözümleri aktif olarak kullanılıyor. Trend Micro çözümlerinin farklı üreticilerin ürünlerinin entegre etme gibi önemli bir Operasyonel maliyetin olmaması, ürünlerin konsolide bir şekilde yönetilebilmesi, bulut ve on-prem esnekliği büyük bir avantaj sağlıyor.

BT altyapısı ve ağ genelinde elde edilen tam görünürlük siber güvenliği en üst düzeye çıkarıyor. Tam bir görünürlüğün büyük önem taşıdığını ifade eden Uğurlu, “Göremediğiniz, farkında olmadığınız sistemleri güvenli kılamazsınız. Bu nedenle, farklı ürün çıktılarının korelasyonu yapılmış bir şekilde özet halinde gösterilmesi odaklanmamız gereken alanları netleştirmemizi sağladı. Bu, güvenlik düzeyimizi büyük ölçüde artırdı. Sunucularımız ve istemcilerimizde hangi güvenlik açıkları var bunları rahatça görebiliyoruz. Ayrıca, üreticinin henüz yama yayınlamadığı güvenlik açıkları için alternatif önlemler alınmasına olanak tanıması büyük bir avantaj sağlıyor. Sıfırıncı gün saldırılarına karşı savunmasız kalmıyorsunuz. Özellikle Apex One ve Vision One entegrasyonu sayesinde çok önemli kazanımlar elde ettik. Son kullanıcı hareketleri artık daha anlamlı analize tabi oluyor. Ölçeklenebilirlik açısından da bulut seçeneğinin olması ve şirket içi altyapıda yükü dağıtabilmek işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

Trend Micro’nun en son teknolojilerle geliştirilen ileri düzey çözümleriyle güvenlik altyapısını iyileştiren ve birçok fayda elde eden Koton, bu iş birliğini ilerleyen dönemde de devam ettirmeyi planlıyor.

İlgili Yazılar