Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Kurumsal Müşteriler Güvenlik İş Ortağı Seçiminde Tecrübesine Bakıyor

Türkiye’de güvenlik teknolojileri denince ilk akla gelen şirket olan Sensormatic, 2021 yılında gerçekleştirdiği ‘Müşterinin Sesi (VOC)’ araştırmanın Kurumsal Müşteri Görüşme Sonuçlarını paylaştı.

Araştırmada, katılımcılara Sensormatic hakkında, tedarikçi seçimleri, satın alma ve satış sonrası kriterlerle ilgili sorular soruldu. Araştırma sonuçları, Sensormatic’in 2021 yılında Net Tavsiye Edilme puanını, bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında artırdığını ortaya koydu.

Sensormatic Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu, “Müşterilerimizin gözünde her zaman ‘güvenilir’ bir firmayız ve daima ‘kaliteli ürün ve servis’ sunduğumuz görüşüne sahipler. Kurumsal duruşumuz, profesyonelliğimiz, sektördeki marka değerimiz, satış sonrası teknik desteğimiz, ulaşılabilir olup müşterilerimizle iyi ilişkiler kurabilmemiz, ihtiyaçları anlayıp özel çözümler geliştirmemiz, müşterilerimizin gözünde öne çıkan özelliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Tecrübeli, Uzman ve Profesyonel

“Sensormatic’i anlatmanızı istesek ne derdiniz?” sorusuna kurumsal segment müşterilerinin verdiği cevap; ‘Tecrübeli, Uzman ve Profesyonel’ oldu. Ulaşılabilir olması, sağladığı iletişim fırsatları ve çalışanlarının bir ekip arkadaşı olarak görülmesi de cevaplarda ön plana çıktı. Sonuçlar, Sensormatic çözümlerinin sürdürülebilir, dayanıklı ve güncellenebilir olarak değerlendirildiğini de gösterdi.

Marka değeri önemli bir kriter

“Elektronik güvenlik çözümleri için bir sağlayıcı seçerken nelere dikkat edersiniz?” sorusuna kurumsal müşteriler, ağırlıklı olarak “Firmanın marka değeri, pazardaki konumu, tecrübe ve referanslarını dikkate alıyoruz” cevabını verdi. Cevaplar arasında ‘Süreklilik’ de önemli bir kriter olarak yer aldı.

Kurulan çözümlerin kaliteli ve dayanıklı olması da sağlayıcı seçiminde öne çıkıyor. Ayrıca firmanın güvenilir olması, sunduğu çözüm ve hizmetlerin arkasında olması önemli bir kriter olarak dile getirildi. 2021 yılında kurumsal firmaların kriterleri arasında fiyat/performans daha geri sıralarda yer alırken çözüm odaklı olmak daha önemli kriter olarak görüldü. Kurumsal müşterilerin tamamı ise çözüm odaklı ve iletişiminin kuvvetli olması konusunda Sensormatic’in rakiplerinden daha iyi olduğunu düşünüyor. 

 Paranın karşılığını alma kriteri 3 yıldır değişmedi

Satın alma sürecindeki kriterler sorulduğunda ise ‘müşteri için verdiği paranın karşılığını almak’ en önemli kriterler arasında yer aldı ve bu kriterin 3 yıldır değişmediği görüldü. Müşterinin önem verdiği diğer konular arasında ise elektronik güvenlik alanında uzmanlık, ihtiyaçlarının anlaşılması ve özel çözüm geliştirmesi ile fiyat geliyor. Kurumsal müşteri, kurulum öncesi yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor ve satın alma süreci sonrasında da kaliteye bakıyor.

İlgili Yazılar