Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Acer Nitro 5, oyunda hıza yeni bir boyut kazandırıyor

Eğlenme ve hobi amaçlı oyun oynayan kullanıcılar için geliştirilmiş Acer Nitro 5, gelişmiş performans özellikleri ile dikkat çekiyor.

Acer Nitro 5 GeForce RTX™ 3060 Serisi GPU’ların yanı sıra, yüksek hızlı FHD ekranı ile oyunda hıza yeni bir boyut kazandıran cihaz, 12. Nesil Intel® Core™ i7 işlemci desteği ile oyunculara en popüler oyunlarda sorunsuz bir oyun deneyimi için gerekli tüm gücü sağlıyor.

PC tutkunlarının en yeni oyunları keşfederken ve videolarını montajlarken duyacakları ihtiyaçlar doğrultusunda, titizlikle tasarlanan Acer Nitro 5 (AN515-58) gelişmiş hız ve performans özellikleri ile öne çıkıyor. 2,30 GHz hıza ulaşabilen 12. Nesil Intel® Core™ i7-12700H işlemci ve GeForce RTX 3060 GPU’lardan güç alan Acer Nitro 5, hız ve performans açısından üst düzey bir oyun deneyimi sunuyor. Gelişmiş performans özellikleri ile dikkat çeken Nitro 5’te yer alan NVIDIA Ampere mimarisini taşıyan GeForce RTX™ 30 Serisi Dizüstü GPU’lar, enerji verimliliğini 2 kata kadar artırırken, performansı da önemli ölçüde yükseltiyor. GeForce RTX 3060 Serisi Dizüstü GPU’lar en iyi yapımlarda çarpıcı ışın izlemeli grafikleri mümkün kılarken, GPU hızlandırmalı yüzlerce uygulama sayesinde içerik üreticilerin de mükemmel içerikler üretebilmesine imkan veriyor.

En popüler oyunlarda sorunsuz bir oyun deneyimi

15,6 inç büyüklüğünde IPS Full HD ekrana sahip olan cihaz, oyunculara en popüler oyunlarda sorunsuz bir oyun deneyimi için gerekli tüm gücü sağlıyor. Sahip olduğu 144 Hz tazeleme oranı ile görüntüde bulanıklık olmadan, oyunların tadını akıcı bir şekilde çıkarabiliyorsunuz. 

Cihazın düşük tepki süresi, görüntülerin en az gölgelenmeyle tertemiz akmasını sağlarken, en zorlu görevlerde bile görüntü kırılmasız, net ve en az düzeyde gölgelenmeli bir deneyim sunuyor. 

Nitro 5, sahip olduğu çift fan sistemi ve stratejik yerleştirilen dört hava çıkışı sayesinde hep serin kalıyor. Isı yönetimini gerçek zamanlı olarak bizzat gözlemlemek ve yönetmek isteyen kullanıcılar ise NitroSense™ ile fan hızını ayarlayabiliyor. 

Güçlü ses sistemi ile sürükleyici bir performans

Nitro 5, sahip olduğu 2 W kapasiteli çift hoparlörü ile yüksek kalite sunan ses özellikleri ile hem rekabette avantaj sağlıyor hem de daha sürükleyici bir deneyim vadediyor. DTS:X® Ultra özelliği sayesinde sesler net şekilde, 3 boyutlu uzamsal ses düzeniyle iletiliyor. Böylece oyunda seslerin tam olarak nereden geldiğini ve de rakiplerinizin hareketlerini en ince ayrıntısına kadar duyabiliyorsunuz. Cihazın 4 bölgeli RGB klavyesi ile ortama renk katmak mümkün. WASD ve ok tuşlarının kolayca görülebilmesi için belirgin hale getirildiği cihazda, NitroSense tuşuna basarak dizüstü bilgisayarın dahili bileşenlerini de kontrol etmek mümkün. 

Zengin bağlantı seçenekleri ve bol depolama alanı

2,5 kg ağırlığındaki cihaz, yüksek ekran-gövde oranına sahip sade ve şık tasarımlı kasası ile dikkat çekiyor. Bilgisayarlarda HDMI bağlantısı haricinde 1 adet USB 3.2 Nesil 1 Tip A, 1 adet USB 3.2 Nesil 2 Tip A ve 2 adet USB 3.2 Nesil 2 Tip C olmak üzere dört adet USB bağlantı noktası yer alıyor. Nitro 5’in CPU/GPU kombinasyonu, 16 GB DDR4 3200 RAM ve sahip olduğu 512 GB SSD ile gelen bol depolama alanı, Killer E2600 ve Wi-Fi 6 bağlantıların getirdiği güçlü ağ performansı ve ile tamamlanıyor.

Oyun tutkunları ve içerik üreticiler için üstün performans sunan GeForce RTX 3060 Serisi Dizüstü GPU’lar, Cyberpunk 2077 ve oyuncuların en çok beğendiği oyunlar da dahil, en iyi yapımlarda çarpıcı ışın izlemeli grafikleri mümkün kılıyor. Öte yandan GPU hızlandırmalı yüzlerce uygulama sayesinde içerik üreticilerin de mükemmel içerikler üretebilmesini sağlıyor. Nitro 5, ayrıca en iyi performans ve verimlilik için bu GPU’larla desteklenen yeni 3. Nesil NVIDIA® Max-Q teknolojisini taşıyor. Bu teknoloji, dizüstü oyun bilgisayarlarını her zamankinden daha hızlı ve daha iyi hale getirmek için yapay zekayı ve yeni sistem optimizasyonlarını kullanıyor.

Daha iyi bir performansa hazır olan kullanıcılar için geliştirildi

Acer Nitro 5, özetle eğlenme ve hobi amaçlı oyun oynayan ve daha iyi bir performansa hazır olan kullanıcılar için geliştirilmiş, dengeli özelliklere sahip bir dizüstü bilgisayar serisi. Bu cihazlar, PC tutkunlarının en yeni oyunları keşfederken ve videolarını montajlarken duyacakları ihtiyaçlar doğrultusunda, titizlikle tasarlandı. Sahip olduğu tüm hız ve performans özellikleri ile Nitro 5, verdiği paranın karşılığını fazlasıyla almak isteyen oyuncular için performanstan ödün vermeyen zengin bir oyun deneyimi yaşamınızı sağlıyor.

Fiyat ve bulunabilirlik

Acer Nitro 5 (AN515-58), 26.499 TL fiyatla satışa sunuldu.

İlgili Yazılar