Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Payguru, “İş Bankası ile Öde”yen kullanıcıları hızlandırıyor

Payguru’nun pandemi döneminde hizmete sunduğu “İş Bankası ile Öde” havale seçeneği online alışverişlerde kredi kartı kullanmaktan kaçınmayı tercih eden kullanıcılardan ilgi görüyor. 

Üye işyerleri ile tüketicileri, Türkiye’nin önde gelen sekiz bankasının entegre olduğu “Nakit Ödeme & Banka Transferi” ödeme platformunda buluşturan Payguru, 2020 yılında İş Bankası ile ortak bir çalışmaya gitmişti. Kullanıcıların banka hesabı üzerinden yapacağı ödeme adımlarını sadeleştirip süreci hızlandırmayı hedefleyen bu çalışmanın nihai ürünü, “İş Bankası ile Öde” adını taşıyan havale seçeneği oldu. Bu çözüm sayesinde kullanıcıların alışveriş süreci hızlanırken daha düşük komisyonlarla ödeme yapma imkânı doğuyor ve kuşkulu işlem şüphesi duymadan “korunaklı alışveriş” deneyimi sunuluyor.  Üye işyerleri ise bu platformla tahsilat işlemlerini çok daha kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor. “Otomatik eşleştirme” becerisine de sahip çözüm ile üye işyerleri şu avantajlara kavuşuyor:

  • Müşterinin vadesiz hesabından havale ile ödeme yapacağı sırada manuel olarak yazmak zorunda olduğu sipariş numarası, ödeme tutarı, alıcı adı ve IBAN bilgileri ödeme formuna otomatik olarak dolu geldiğinden, kullanıcı hatalarına yer bırakmıyor ve daha yüksek oranda başarılı işlem hacmine ulaşılmasını sağlıyor. 
  • Verilen sipariş ile gelen ödemeyi manuel olarak eşleştirmeye gerek kalmadığı, Payguru bu süreci üye işyerleri için otomatik olarak tamamladığından operasyonel iş yükü azalıyor.
  • Kredi kartı olmayan / kullanmak istemeyen müşteri gruplarına ulaşılmasını sağlıyor, satışları büyütüyor.

Payguru’nun önümüzdeki dönemde başka bankalara da “Nakit Ödeme & Banka Transferi” platformuna entegre olma olanağı sağlaması bekleniyor. 

İlgili Yazılar