Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Noor Technologies, üretim parkuruna Juki RS1R otomatik dizgi hattını ekledi

Noor Technologies, üretim parkuruna elektronik kartların SMD dizgilerini üretebilen yüksek teknoloji Juki RS1R otomatik dizgi hattını ekledi.

Tüm dünyada, giderek talebin arttığı görülen UVC teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş yeni nesil hava temizleme cihazları üretimini Türkiye’de gerçekleştiren Noor Technologies, “İtalyan tasarım, Türk teknoloji” mottosuyla yatırımlarını sürdürüyor. Yüksek teknoloji ve sıra dışı tasarımlara sahip patentli hava temizleme cihazlarının Ar-Ge faaliyetlerine devam eden Noor; yatırımlarına bir yenisini ekleyerek, Türkiye’de birçok sektörün ihtiyacı olan elektronik boardların üretimini yapan SMD dizgi hattını kurdu.

Noor Technologies SMD Dizgi Hattı, Yerli Üreticilere Hizmet Verecek

Geliştirdiği son teknoloji (fotokataliz teknolojisi) ile Dünya’nın birçok ülkesinde, önemli firma ve kurumların beğenisini kazanarak adından sıkça bahsettirmeyi başaran Noor Technologies; üretim parkuruna her türden elektronik devre SMD dizgisinin üretimini gerçekleştirebilen Juki RS1R otomatik dizgi hattını ekledi.

Yeni yatırımıyla, hava temizleme cihazlarında kullandığı elektronik kartların üretimini de kendi bünyesinde gerçekleştirmeye başlayan Noor Technologies, otomatik dizgi hattıyla aynı zamanda yerli üreticilerin, her tür elektronik board ihtiyaçlarına cevap verebileceğini açıkladı.

Elektrik, elektronik, aydınlatma gibi birçok sektör üreticisinin, sürekli ihtiyaç duyduğu en önemli komponentlerden biri olan elektronik devreleri üretmeye başlayan Noor’un SMD dizgi hattı son teknoloji makinalarıyla elektronik devrelerin kalitesini üst banda çıkarırken, maliyetleri aşağı çekiyor.

Juki RS1R ile İhtiyaca Yönelik Her Boyutta Komponent Dizgisi Artık Mümkün

Minimum dizebileceği board ölçüsü 50x50mm, maksimum dizebileceği kart ölçüsü 950x370mm olarak belirtilen JukiRS1R bugün gelinen en yüksek teknolojiye sahip. Board ölçülerinin yanı sıra dikkat çeken en önemli özelliklerden biri ise makinenin dizebildiği en küçük ve en büyük komponent ölçüsü.

Lazer teknolojisi kullanılarak, yeni cihaz ile minimum 0.3×0.15mm, maksimum 50x50mm ölçülerinde komponentler üretilebiliyor. Kamera ile ise 3x3mm minimum, 50x150mm maksimum ve yükseklik açısından da maksimum 25mm üretim gerçekleştirilebiliyor.

RS1R komponent dizme hızı; (IPC hızı) saatte 31.000 komponent, genel üretimde karışık bir board diziminde ise saatte 15.000-20.000 komponent hızını yakalayabiliyor. Tüm bunların yanı sıra Hp-680s lehim makinesi ile 680mmx510mm ölçülerindeki board ile işlem yapabiliyor. 400mm genişliğindeki bir board ile giriş ve çıkış sağlanabilen ToroFırının da bulunduğu üretim teknolojisi ile UVC LED üretimi hızla gerçekleştirilebiliyor.

Noor’un Hedefi Bu Kez Yerli Üretimi Geliştirmek

Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Noor Technologies SMD Dizgi Hattı Şefi Ertuğrul Eskiçırak şunları söyledi:

“Noor olarak biz, ‘daha temiz bir dünya için, daha temiz bir teknoloji’ bakış açısıyla durmaksızın çalışıyoruz. Markamız bugüne kadar, pozitif bilimlere verdiği destek ve çevreci yaklaşımı ile tüketicinin sevgisini kazandı. Şimdi de yerli üretimi destekleyecek bir yatırımla sanayicilerimizle iş birliği yapmayı ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda elektronik board üretimini arttırmayı ya da geliştirmeyi planlayan tüm üreticiler, bizimle iletişime geçerek ihtiyacına yönelik ürünleri ürettirebilirler. Sektör fark etmeksizin, Türkiye standartlarında üretimi yapılabilecek her türden elektronik devre SMD dizgisini rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Amacımız; Türkiye’deki üretim süreçlerine fayda sağlamak. Bu bağlamda tüm sanayicilere iş birliği çağrısında bulunuyoruz.”

NOOR TECHNOLOGIES

İtalyan girişimci CEO Giuliano Regonesi’nin yenilikçi fikirleri, uzman biyolog ve mühendis ekibinin tutkusu ve COO Gabriele Regonesi’nin yönetim becerilerinin birleşimi ile sürekli genişleyen Noor Technologies şirketi her bir bireyin sağlığını ve huzurunu garanti altına almak için sürekli araştırmaya dayanarak yeni nesil hava temizleme cihazları ve dezenfeksiyon ürünleri üreten ve geliştiren bir markadır.

Çok sayıda son teknolojiye sahip laboratuvarlar ve tanınmış uluslararası üniversitelerle iş birliği sayesinde sürekli olarak yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesiyle meşgul olan şirket her zaman ürün kalitesine ve müşteri memnuniyetine odaklanmıştır. Çok sayıda faydaya sahip, kimyasal maddeler içermeyen, tüm mikroorganizmalara karşı işlevsel, insan ve çevre için güvenli olan etkili bir dezenfeksiyon yöntemi olan UV-C kullanımı yoluyla yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi üzerine yoğunlaşan Noor Technology, tüm dünyada tanınan üniversiteler ve önemli enstitülerle yaptığı iş birliği sayesinde, yönteminin ve sanitasyon cihazlarının etkinliğini garanti etmesini sağlayan sertifikalar almıştır.

İlgili Yazılar
Devamını oku

İş Zekâsı ile bilgi satışa dönüşüyor

Ekmob BI satış ekiplerini hantallıktan kurtarıyor, operasyonel verimliliği artırarak kazandırıyor! Satış yöneticilerinin yüzlerce veri arasından anlamlı sonuçlar çıkaran…