Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Universal Robots, 2022’nin ilk çeyreğinde 85 milyon dolar net kâr açıkladı

Danimarka merkezli kolaboratif robot üreticisi Universal Robots, 2022’nin ilk çeyreğinde 85 milyon dolar net kâr açıklayarak, geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla gelirini yüzde 30 artırdı.

Robot teknolojisine hızla artan bir talep olduğunu ifade eden Universal Robots Finans Direktörü Kim Nørgaard Andreasen, cobot’ların üretkenliğe katkısının yanı sıra iş gücü sıkıntısı yaşayan işletmeleri desteklemedeki önemine dikkat çekti.

Cobot’ların mucidi Universal Robots, 2022 yılının ilk çeyreğinde net kârını, 2021 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 30 artırarak şimdiye kadarki en yüksek gelirini kaydetti. 85 milyon dolar ile rekor gelire imza atan Danimarkalı işbirlikçi robot üreticisi Universal Robots, kolaboratif robotlara yönelik artan talebi karşılamak için Danimarka’daki yeni genel merkezlerinde üretim ve büyüme çalışmalarını devam ettiriyor.

Rekabette çıtayı yükselten teknoloji

Universal Robots Finans Direktörü Kim Nørgaard Andreasen, 2022 yılının ilk çeyreğinde ulaştıkları rekor büyümeye istinaden, “Dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin pandemi koşulları ve tedarik zincirindeki zorluklarla karşı karşıya olduğu bir zamanda bu başarıyı yakalamamız, işbirlikçi robot teknolojisinin müşterilerimizin rekabetçi kalmasında oynadığı rolün bir göstergesidir. Rekor gelire ek olarak, bu çeyrekte hızla büyüyen şirketimizin bünyesine 80 yeni çalışanımızı da katmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Cobot ağı yeni tüketiciler ile büyüyor”

2021 yılında toplam 311 milyon dolar net kâr açıklayan Universal Robots’un tahmin edilenin çok daha üzerinde büyümesi, robot teknolojisinin üretkenliğe katkısı konusunda artan farkındalığı da göstermekte. Bu farkındalığın yanı sıra cobot’lar iş gücü sıkıntısı ile mücadele eden işletmeleri üretimde destekleme kapsamında da öne çıkıyor. Cobot ağının her geçen gün yeni tüketiciler ile genişlediğini vurgulayan Kim Nørgaard Andreasen, 2022 yılının geri kalanında büyüme hedeflerinin devam edeceğini şu sözlerle dile getirdi: “Hem toplumlardaki hem de işletmelerdeki trendleri göz önüne aldığımızda, her şey otomasyona yönelik artan bir talebe işaret ediyor. Universal Robots olarak Danimarka’daki yeni genel merkezimizde, bu talebi karşılamak için projeler üretmeye devam ediyoruz.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

2022’nin Yükselen Dijital Trendi Chatbot

Instagram’da doğru chatbot seçimi ipuçlarını eğitmen ve dijital iletişim profesyonel Gamze Nurluoğlu 5 adımda sıralıyor. İşletmelerin etkileşimi artırmak, 7/24…