Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Trend Micro, sektörü dünyanın en güçlü ve eksiksiz güvenlik platformuyla buluşturuyor

Trend Micro, müşterilerin siber güvenlik risklerini daha iyi anlamalarına ve bu riskleri azaltmalarına olanak tanıyan ve her geçen gün büyüyen bir teknoloji iş ortağı ekosistemine sahip tümleşik siber güvenlik platformu Trend Micro One’ı hayata geçirdi.

Dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden Trend Micro, müşterilerin siber güvenlik risklerini daha iyi anlamalarına ve bu riskleri azaltmalarına olanak tanıyan ve her geçen gün büyüyen bir teknoloji iş ortağı ekosistemine sahip tümleşik siber güvenlik platformu Trend Micro One’ı hayata geçirdi.

İşletmeler, silolar halindeki güvenlik ürünleri ve üzerinde büyük yük bulunan ekiplerle her geçen gün büyüyen ve karmaşıklaşan saldırı yüzeyinde siber tehditlere karşı büyük bir mücadele veriyor. Tümleşik güvenlik platformu yaklaşımı, saldırı yüzeyinin daha iyi anlaşılması, daha iyi siber risk analizi, tehditleri azaltma ve müdahale ile tehditlerin tüm yaşam döngüsü boyunca daha iyi değerlendirilebilmesine olanak tanıyor.

Trend Micro One teknoloji ekosisteminde başlangıç olarak Bit Discovery, Google Cloud, Microsoft, Okta, Palo Alto Networks, ServiceNow, Slack, Qualys, Rapid7, Splunk ve Tenable gibi iş ortakları yer alıyor.

Trend Micro COO’su Kevin Simzer, “Ekosistem iş ortaklarımızın platformumuza gösterdikleri değer ve ilgiden büyük gurur duyuyoruz. Hepimiz birlikte işletmelerin siber suçlularla mücadele etmelerine yardımcı oluyoruz. Tek başımıza güçlüyüz, ama hep birlikte daha da güçlüyüz. Sektör olarak bir araya gelerek müşterilerin güvenlik açıklarını kaldırmalarına, dahili ve harici kurumsal varlıkları belirlemelerine ve saldırıları azaltmak için kritik adımlar atmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Gartner®’a göre giderek ürün ve çözümler birbirine daha da yaklaşıyor ve üreticiler bu ürünleri ve çözümleri tek bir platforma entegre etmeye yöneliyor. Bu entegrasyon, kullanılan yönetim konsollarının azalması, gerekli yapılandırma düzeylerinin en aza inmesi, bileşenler (uç nokta cihazları gibi) ve bilgilerin yeniden kullanılması gibi avantajlar sağlıyor.”[1]

Bit Discovery CEO’su Jeremiah Grossman, “Pandemi sonrasında dijital dönüşüm işletmeler açısından en önemli gerekliliklerden biri olmaya devam ediyor. Ancak, hızla devam eden dijital dönüşüm, siber saldırganlara hedefleyebilecekleri ve saklanabilecekleri daha büyük bir alan sağlıyor. Ayrıca güvenlik açıkları gibi çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Trend Micro’nun yaklaşımı, Bit Discovery tarafından desteklenen harici saldırı yüzeyi görünürlüğü dahil olmak üzere risk görünürlüğünü önemli ölçüde artırarak kalabalığın arasından sıyrılıyor. Trend Micro’nun platformu, müşterilerin saldırı yüzeylerini hızlı bir şekilde öncelikli ve kapsamlı bir şekilde anlamalarına yardımcı oluyor” dedi.

Trend Micro One, tümleşik bir platform olarak güçlü risk değerlendirme yetenekleri sunuyor ve ekosistem iş ortakları bu yetenekleri genişleterek eksiksiz hale getiriyor. Ortak müşteriler, gerçek anlamda bağlantılı görünürlük, daha iyi tespit ve müdahale yetenekleri ve güvenlik katmanlarıyla sistem genelinde kapsamlı korumadan faydalanıyor.

Trend Micro One yaklaşımı müşterilere şu avantajları sağlıyor: 

  • Saldırı yüzeyini keşfetme: Müşteri ortamlarında siber varlıkları belirleme, izleme ve profillerini oluşturma.
  • Riskleri anlama ve bu riskleri sürekli değerlendirme: Risklere maruz kalmayı, güvenlik açıklarının durumunu, güvenlik denetimlerinin yapılandırılmasını ve tehdit türlerini analiz etme.
  • Riskleri etkin bir şekilde azaltma: Trend Micro’nun tehdit ve risk istihbaratından faydalanarak riskleri azaltmak ve kuruluş genelinde saldırılardan kaynaklanan sorunları düzeltmek için doğru önleyici denetimler sağlama ve hızla önlem alma.
İlgili Yazılar
Devamını oku

Saldırılar artık yapay zeka destekli

ESET, Haziran 2023’ten Kasım 2023’e kadar ESET telemetrisinde görülen Tehdit Raporu’nu yayımladı. ESET verilerine göre 2023’ün ikinci yarısı önemli…