Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) kategorisinin lideri Trend Micro oldu

Trend Micro, Forrester’ın yürüttüğü çalışmada Uç Nokta Tespit ve Müdahale (EDR) kategorisinde lider olarak belirlendiğini açıkladı.

Bu, Trend Micro’nun müşteri odaklılığı, inovasyonlar ve uç nokta güvenliğine olan bağlılığını ve sektörün önde gelen oyuncularından biri olduğunu göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

Forrester Wave™: Detection and Response (EDR), 2. Çeyrek 2022 raporunun tamamını okumak için: https://www.trendmicro.com/explore/forrester-wave-edr

Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, “Veriler, cihazlar ve kullanıcılar arasındaki kesişme noktası olarak dizüstü bilgisayarlar gibi kurumsal uç nokta cihazları siber suçlular tarafından tercih edilen bir saldırı hedefi haline geldi. Ancak günümüzde siber saldırıların büyük bölümü uç noktaların ötesine geçiyor. Bu nedenle EDR’ı altyapı genelinde kapsamlı tehdit tespiti ve müdahalesi için tasarlanan XDR platformunun bir parçası olarak sunuyor ve üzerlerinde büyük bir iş yükü olan SOC ekipleri için karmaşıklığı azaltıyoruz” dedi.

Trend Micro, soruşturma yetenekleri, ATT&CK uyumu, genişletilmiş yetenekler ve inovasyon yol haritası dahil olmak üzere dokuz kriterde 5 üzerinden 5 puan aldı. Trend Micro, raporda gösterilen güçlü yönlerinin Forrester’ın kaliteli analizin değeri konusundaki duruşuyla uyumlu olduğuna inanıyor.

Forrester’ın raporuna göre analiz, olaylara müdahale sürecinde en çok zaman alan kısım olarak öne çıkıyor ve Müşterilerin analist deneyimini geliştirmek için araştırma ve tehditlerin bulunmasına yönelik olayları birbirine bağlayan, zamanında tehdit istihbaratı sağlayan ve MITRE ATT&CK teknikleri gibi süreçler için dinamik risk puanlamasından yararlanan tedarikçilere öncelik vermeleri gerekiyor.

EDR alanında lider olarak belirlenmesi, Trend Micro’nun müşterilerinin mevcut ve değişen tespit ve müdahale ihtiyaçlarını karşılamaya büyük önem verdiğini gösteriyor. 

Raporda, “Trend Micro, kamuoyu algısının çok ötesinde inovasyonlara imza atıyor. Referans müşteriler, önemli bir farklılaştırıcı olarak portföyün farklı bölümleri arasındaki birlikte çalışabilirliği vurguluyor” deniyor.

Trend Micro aynı zamanda Forrester New Wave™: Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) Sağlayıcıları 2021 4. Çeyrek, Forrester Wave™: Hizmet Olarak Uç Nokta Güvenlik Yazılımı 2021 2. Çeyrek ve Forrester Wave™: Kurumsal E-Posta Güvenliği 2021 2. Çeyrek raporlarında da lider olarak belirlenmişti.

İlgili Yazılar
Devamını oku

ESET, Intel ile Ortaklık Kuruyor

ESET ve Intel fidye yazılımlarına karşı güçlerini birleştiriyor. Müşterilerin iş ve kişisel yaşantılarına yönelik daha önce hiç olmadığı…