Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Burgan Bank, Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri arasında yerini aldı

Burgan Bank, Happy Place to Work’ün gerçekleştirdiği araştırmada, “1 Yıldız Happy Place to Work – Mutlu İşyeri” sertifikası almaya hak kazandı.

Tüketici ihtiyaçlarına özel çözümler sunan Burgan Bank, “İşveren Markası” yolculuğunu, aldığı ödüllerle sürdürüyor. Burgan Bank, son olarak Happy Place to Work’ün Capital Dergisi’nin iş birliğiyle gerçekleştirdiği araştırmada, “1 Yıldız Happy Place to Work – Mutlu İşyeri” sertifikası almaya hak kazandı.

“Mutluluğun sırrı, çalışanımızı dinlemekten geçiyor”

2018’de başlattıkları “İşveren Markası” olma vizyonuyla her yıl “Çalışan Deneyimi” anketi yaptıklarını ifade eden Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, “Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri Araştırması’nı öğrendiğimizde, sektördeki yerimizi de görmek açısından katılmak istedik. Çalışanlarımızın da ilgisi ve katılımıyla bu güzel sonuç, bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Araştırma sonucunda elde edilen verileri, çalışan deneyimini geliştirmek için kullanacaklarını söyleyen Dinç, şunları söyledi: “Mutlu bir iş yeri yaratmak; öncelikle çalışma arkadaşlarımızı dinlemekten, onların talep ve ihtiyaçlarını dikkate almaktan geçiyor. Biz de Burgan Bank olarak kurulduğumuz günden bu yana başarının temelinde insan olduğuna inanıyor ve çalışanlarımızı en değerli hazinemiz olarak görüyoruz. Biliyoruz ki mutlu, huzurlu bir çalışma ortamı aynı zamanda verimliliğin ve başarının da anahtarıdır. 2018’de başlattığımız işveren markası çalışmalarını; kariyer, gelişim, gelecek ve yaşam olmak üzere dört ana başlıkta gerçekleştiriyor ve ‘Burgan Seninle’ mesajının etrafında şekillendiriyoruz. ‘Burgan Seninle’ ile çalışanlarımızın kariyerinde, gelişiminde, yaşamında ve geleceğindeki tüm temas noktalarında yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Onlara enerjilerini ve potansiyellerini yansıtabilecekleri dinamik bir ortam sunuyor, çalışma ikliminde samimi iletişimi ve birlikteliği esas alıyoruz.”

“Mutlu İşyeri’ sertifikasını aldığımız için gururluyuz.”

İşveren markası olarak çalışan bağlılığı ve sadakati gibi konularda sektörde iyi bir noktada olduklarını belirten Dinç, sözlerini şöyle tamamladı: “Burgan Bank olarak, çevik yapımızla zorlukların üstesinden gelen ve istikrarlı adımlarla büyüyen, değişime ve dönüşüme inanan bir bankayız. Happy Place to Work’ün ‘Mutlu İşyeri’ sertifikasını aldığımız için büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Türkiye’nin en mutlu işverenleri endeksine bankacılık sektöründen sadece bizim sertifika almaya hak kazanmamız da ayrıca gurur verici. Bu unvanı hakkıyla korumak için her zamanki gibi odağımıza çalışanlarımızın refah ve mutluluğunu almaya devam edeceğiz. Onların istek ve fikirlerini rahatlıkla, çekinmeden dile getirebilecekleri özgür ortamımız sürecek. Çalışan motivasyonu ve aidiyetini artırmak, onları mutlu eden bir ortam yaratmak bizim için her zaman çok değerli.”

“Çalışma kültürü açısından önemli bir araştırma”

Happy Place to Work tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen, farklı sektörlerden en mutlu 50 şirketin yer aldığı araştırmanın Türkiye’deki insan odaklı çalışma kültürünü ortaya koymak adına önemli bir misyonu üstlendiğini söyleyen Prof. Dr. Türker Baş, şöyle konuştu: “Mutlu iş yeri kavramı, özellikle son yıllarda hem çalışanlar hem de tüketiciler nezdinde çok önemli bir noktaya geldi. Happy Place To Work olarak pozitif psikolojinin güçlü araçlarını kullanarak çalışanlarda kendilerine ilişkin güçlü bir farkındalık yaratıyor, yöneticilerine ve takım arkadaşlarına olan bakış açılarını sorguluyor, mutluluk ve mutsuzluklarında rollerini tanımlayarak değişim için inisiyatif almalarını sağlıyoruz. Capital Dergisi’nin iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz bu geniş kapsamlı araştırma, Türk iş dünyası için de önemli veriler içeriyor. Sertifikayı almaya hak kazanan tüm şirketleri kutluyorum.”

İlgili Yazılar