Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

TEKNOFEST’ten İlham Alan, Başarılı Girişim Hikayeleri

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 5.yılında milyonlarca gencin başarı hikayesine ilham olmaya devam ediyor.

Bu yıl Karadeniz’de ve ilk defa uluslararası arenada Azerbaycan’da da geçekleştirilecek olan TEKNOFEST’e; 2018 yılında SoulFly Takımı ile Travel Hackathon Yarışmasına katılan AIHEAR Teknoloji A.Ş. Kurucu Ortağı & Genel Müdürü Sebahattin Ünlü şimdilerde ekibiyle beraber yapay zekâ destekli tıp teknolojileri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Odyoloji Bölümü mezunu ve Sakarya Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans öğrencisi Sebahattin Ünlü 2018 yılında TEKNOFEST Travel Hackathon Yarışmasına SoulFly Takımı ile katıldı. 2018 ve 2019 yıllarında çeşitli hackathonlara katılarak girişimcilik alanında deneyimler edindi. 2020 Şubat ayında T3 Vakfı Girişim Merkezinin Girişimci Adayları Burs Programına kabul alarak girişimcilik eğitimleri ve mentorluk desteği aldı. Aldığı eğitimler ve mentorlük ile kendi uzmanlık alanı olan odyoloji alanında Yapay Zekâ Destekli Otonom Odyometre projesi üzerine çalışmaya başladı. 2020 Eylül’de ekibiyle birlikte katıldığı TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı BIGG’de binlerce projeyi geride bırakarak 200 bin TL BİGG hibe desteğini kazandı ve İstanbul Teknokent Entertech’de şirketini kurdu. Ardından 2021 Nisan ayında KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteğini almaya hak kazandı. 2021 Eylül’de TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Take Off Uluslararası Girişim Zirvesine katılmaya hak kazanan AIHEAR takımı finalist oldu ve bu süreçte birçok yatırımcı ve kurumsal firma ile görüşme imkânı buldu. Ardından Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu olan Fonbulucu üzerinden yatırım turuna çıkarak, 591 yatırımcıdan toplam 828.000TL yatırım alarak 2021 Ekim ayında yatırım turunu başarıyla tamamladı. Yapay zekâ destekli tıbbi cihaz olan ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarını tamamlayıp prototipini oluşturdular. 2021 Kasım ayında KOSGEB İşletme Geliştirme Desteğini de almak, satışa ve seri üretime başlayabilmek için gerekli olan sertifikasyon sürecine başlamış bulunmaktalar.

Fikirlerinizi Hayata Geçirmek İstiyorsanız Adresiniz TEKNOFEST

T3 Girişim Merkezi ve TEKNOFEST girişim programı; teknoloji odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin, proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelde ve ayrıca hızlı bir şekilde ticari faaliyete dönüştürmelerini amaçlıyor. Bu kapsamda hayata geçirmek istediği iş fikri olan, alacağı destekler ile fikrini olgunlaştırarak girişime dönüştürmek isteyen ekipler 100.000TL hibe destekli Ön Kuluçka Destek Programından faydalanabiliyor. Ön Kuluçka Destek Programı ile TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan takım veya takım üyelerine girişimciliğin özendirilmesini, geliştirdikleri projelerini uluslararası rekabet gücüne sahip, inovasyon odaklı, teknoloji düzeyi yüksek, ticari değeri doğrulanmış, pazarlanabilen ürün ya da hizmete dönüştürebilen girişimlerin kurulması amaçlanıyor.

Hâlihazırda geliştirdikleri projeler ile şirket kurmuş ekipler için de 200.000TL hibe destekli Hızlandırma Destek Programı sunuluyor. Hızlandırma Destek Programı ile TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan takım veya takım üyelerinin yarışmaların ardından TEKNOFEST projesi veya farklı proje üzerinde çalışarak şirket kurmuş ve Ar-Ge çalışması yürüten veya ticari ürün ya da hizmetini pazara sunmuş projelerini ileri seviyeye taşıması amaçlanıyor. Sunulan 2 farklı destek programı ile seçilen ekiplere hibe desteğinin yanı sıra girişimcilik eğitimlerinden alanında uzman ve yönetici mentor görüşmelerine, ofis ve patent desteğinden yatırımcı ve iş birliği görüşmelerine kadar 12 farklı imkân da sağlanıyor.

İlgili Yazılar