Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Cisco’dan hibrid çalışmada yüksek verim sağlayacak inovasyonlar

Cisco, işletmelerin hibrid çalışma ortamında yüksek verim sağlamaları için yeni teknolojileri tanıttı.

İşletmeler son iki yıldır pandeminin getirdiği yeni döneme adapte olmaya ve koşullarını ileri taşımak için yenilikleri hayata geçirmeye çalışıyor. Hibrid bulut teknolojilerinden IoT (Nesnelerin İnterneti) kullanımına yönelik yapay zeka ve makine öğrenmesi çözümlerine kadar birçok alandaki yeniliklere ve dijital dönüşüme uyum sağlamaya çalışıyorlar. Bu bağlamda BT ekiplerinin planlamalarını ve operasyonlarını yeniden şekillendiriyorlar. Çünkü artık iletmeler, hibrid ortamın uzaktan çalışan bir iş gücünü desteklemenin ötesinde, sektörde yaşanan değişikliklere tam da gerçekleştikleri anda uyum sağlama kabiliyeti gerektirdiği ve bunun da ağ çözümlerinden geçtiğinin farkındalığıyla hareket ediyorlar.

Cisco; şirketlerin evden, ofisten veya herhangi bir yerden çalışmaya olanak tanıyan hibrid modelleri daha kolay desteklemesini sağlayacak yeni inovasyonlarını dün online olarak düzenlenen global bir lansmanla duyurdu.

Hibrid bir dünyada üretkenliğin temel unsurlarından biri olan Ağ; işletmelerin, okulların ve devlet kurumlarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur. İnsanlar istedikleri koşullarda çalışmak için daha fazla esnekliğe ihtiyaç duydukça şirketlerin her yerden çalışma yaklaşımı için gerekli bağlantıların kurulmasına olanak tanımak için dijital operasyonlarının ölçeğini hızla düzenlemesi gereklidir.

Hibrid çalışmadan tam verim alınabilmesi için şirketlerin teknolojiyi kullanma ve teknolojiden faydalanma biçimlerinin temelden değişmesi gerekir. Daha fazla konum arasında daha fazla insanı ve cihazı birbirine bağlamak için herhangi bir kesinti olmadan her zaman en iyi deneyimi sağlamak üzere her yerde kullanıma hazır kablosuz ağlara, daha yüksek ağ gücü ve esnekliğine, güvenilir bir sıfır güven altyapısına ihtiyaç vardır.

Dün online düzenlenen basın etkinliğinde Cisco’nun üst düzey yöneticileri, en yeni teknolojik inovasyon dalgasının, işletmelerin kendi müşterilerine daha iyi kullanıcı deneyimi, akıllı ve sürdürülebilir iş ortamları, güvenli IoT dağıtımlarını istedikleri ölçekte ve daha çevik bir biçimde sağlaması için ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Hibrid çalışmanın ağ çözümleri olmadan sağlanamayacağını belirten Cisco İdari Başkan Yardımcısı ve İşletme Ağları ve Bulut Çözümleri Genel Müdürü Todd Nightingale, konu hakkında şunları söyledi: “Ağ olanakları, iş gücünün sahip olduğu olanakları güçlendirir. Ağ ne kadar yüksek performans, çeviklik ve esnekliğe sahip olursa, iş gücü de o kadar güçlü olacaktır. Yeni kablosuz ağ çözümlerimiz, Silicon One temelli yeni Catalyst anahtarlarımızla birlikte, herkesin istedikleri her yerden istedikleri her şeye bağlanmasını sağlayarak hibrid çalışma üretkenliğini destekler.

Global basın buluşmasında dün tanıtılan yeni kablosuz ağ ve erişim inovasyonları ise şunlar oldu:

  • Wi-Fi 6E (Catalyst 9136 ve Meraki MR57): Wi-Fi 6E teknolojisi, kapasiteyi gigabit performansının ötesine taşıyor. Catalyst ve Meraki’nin yeni Cisco Wi-Fi 6E ürünleri sektörde en zorlu hibrid iş ortamlarına yönelik geliştirilen ilk üst sınıf 6E erişim noktaları.
  • Cisco Özel 5G Çözümleri: Cisco’nun küresel hizmet sağlayıcı ve teknoloji ortaklarıyla birlikte sağlanan Özel 5G yönetimli hizmeti kolay kurulabilen, sezgilere uygun olarak kullanılabilen ve hibrid çalışma ve IoT çözümlerine dijital geçiş için güvenilir bir kablosuz bağlantı deneyimi sunuyor.
  • Catalyst 9000X Ağ Anahtarları: Yeni Catalyst 9000X modelleri serisi, ürün ailesini genişletirken, kampüste hibrid çalışmaya geçiş sağlamak ve ürün grubunu sıfır güven altyapısı ve güç verimliliğiyle genişletmek amacıyla 100G/400g ağ erişimini desteklemek için gerekli hızı, bant genişliği kapasitesini ve ölçeği sunan omurgayı sağlıyor.
  • Cisco Silicon One, Catalyst Ağ Anahtarı Ürün Grubuna Katılıyor: İlk olarak web ölçeğinde ve hizmet sağlayıcı ağlarında kullanıma sunulan Cisco Silicon One, kabiliyetleri ve işletme ağlarının genelinde ağ inovasyonlarını destekleme konusundaki esnekliğiyle kendini kanıtlamaya devam ediyor. Yeni Catalyst 9500X ve 9600X Serisi ağ anahtarları, Cisco Silicon One Q200’den güç alıyor.

Sektörden görüşler

IDC İşletme Ağları Araştırma Müdürü Brandon Butler: “Son yıllarda şirketler hibrid çalışma modelini destekleme planlarına hız verdi. Her kullanıcıyla her zaman bağlantı kurulmasına olanak tanıyan güvenli ve güçlü bir ağ, bu planların temel bir bileşeni konumunda. IDC, geleceğin ağlarının, daha fazla iş çevikliği ve üretkenlik sağlamak için daha yüksek ağ performansı ve güvenilirliği ihtiyacına yanıt vermesi gerekeceğini düşünüyor.

İlgili Yazılar