Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Zoom, Ortak Kriter Sertifikası’nı alan ilk video iletişim platformu oldu

Zoom, yaptığı açıklamayla Zoom istemcisinin 5.6.6 sürümünün Alman Federal Bilgi Güvenliği Dairesi (BSI) tarafından verilen Ortak Kriterler Değerlendirme Güvencesi İkinci Seviye ( v3.1 rev. 5), sertifikasını alan ilk video iletişim istemcisi olduğunu duyurdu.

Yazılım ürünlerinin güvenlik değerlendirmeleri için uluslararası alanda geçerliliği olan Ortak Kriterler Güvenlik Değerlendirme Standardı, BT ürünlerin güvenlik gereksinimleri ve belgelendirmesi için kullanılıyor. Sertifika süreci için yapılan değerlendirme, rehberlik belgelerinin, mimari tasarımın, yaşam döngüsü kriterlerinin, belirli güvenlik hedeflerinin testlerinin ve güvenlik açığı denetiminin analiz edilmesini içeriyor. Zoom Toplantı İstemcisi 5.6.6 sürümü, Ortak Kriterler standardına göre değerlendirme sonrası; teknik özellikleri, uygulama ve değerlendirme süreçlerinin standartlara uygunluğu BSI tarafından teyit edildi.

Birleşik Krallık, ABD, Kanada ve Almanya dahil olmak üzere 25’ten fazla ülkede kullanılan Ortak Kriterler, BT ürün güvenliği sertifikasyonu için uluslararası bir standart olarak kabul ediliyor. Ortak Kriterler sektör için önemli bir rol üstleniyor. Çünkü günümüz tüketicilerinin BT şirketlerinden ürün güvenliği konusunda beklentileri her geçen gün artıyor.

Zoom Bilgi Güvenliği Başkanı Jason Lee, “Ortak Kriterler sertifikası, Zoom için önemli bir kilometre taşıdır. Müşterilerimize olan bağlılığımızı pekiştirerek bu önemli sertifikayı alan ilk video iletişim platformu olduk. Güvenlik ve gizlilik, Zoom olarak yaptığımız her işin ana unsurları. Bu bağlamda platformumuzun tüm kullanıcıları için sürekli olarak güvenli çözümler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Şu anda Zoom istemcisinin Windows, macOS, iOS ve Android için sunulan 5.6.6 sürümü, Ortak Kriterler sertifikası ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Her ne kadar bu sürüm sertifikanın verildiği tarihteki güncel Zoom istemcisi sürümü olsa da, Zoom müşterilerine en son güvenlik güncellemelerinden ve özelliklerinden yararlanmak için her zaman istemcinin en yeni sürümünü kullanmalarını öneriyor.

BSI Standardizasyon/Sertifikasyon/Telekomünikasyon Ağları Güvenlik Departmanı Başkanı Sandro Amendola, “Ortak Kriterler sertifikası, siber güvenlikte küresel bir ölçüttür. Zoom bir şirketin üstlenebileceği en zorlu değerlendirme prosedürlerinden birini başarıyla tamamlayarak ürününün yüksek güvenlik standardını bir kez daha ortaya koymuş oldu” dedi.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Migros, 1 yılda 247 ton plastik azalttı

Migros’un plastik poşet kullanımını azaltarak doğaya katkı amacıyla hayata geçirdiği #PoşetsizAlışverişHareketi ile işlem başına poşet kullanımında ilave yüzde…