Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Geleceğin yazılım geliştirme teknolojisini üretmeyi başardılar

Ketsoft, geliştirdiği hızlı yazılım geliştirme platformu sayesinde, yazılım geliştirme süreçlerini kolaylaştırıp hızlandıran yeni bir sistem hayata geçirdi.

Sahip olduğu metodolojiler ve teknik özellikler açısından dünyada benzer bir örneği daha olmayan ‘Ketsoft-Run Platformu’ başlangıç seviyesindeki yazılımcıların bile kolaylıkla yazılım geliştirebileceği, sadece web sayfasından platforma giriş yaparak, başka hiçbir geliştirme aracı kullanmadan ve istedikleri lokasyondan yazılım üretebilecekleri bir ortam sunuyor.

Yazılım geliştirme sürecindeki zaman ve maliyet konularında yüksek oranda tasarruf sağlayan Ketsoft-Run platformu şirketlere ve yazılım geliştiricilere minimum eforla maksimum yazılım teknolojisi üretme imkanı sağlıyor.

2005 yılında GOSB Teknopark yerleşkesinde kurulan yerli yazılım teknolojileri firması Ketsoft, ‘Ketsoft−Run’ ismini verdiği, tamamını kendi yazılım ekibiyle uzun yıllar süren çalışmalarla, hiçbir dış kaynaklı yazılım kullanmadan ve tamamen kendi öz kaynaklarıyla ürettiği bu ürünü sayesinde tek noktadan dizayn, veri tabanı ve kodlama yapılabilmesini sağlıyor.

Dış kaynaklı yazılım firmalarına ve hazır paket ürünlere bağımlı kalmadan tüm iş yazılımı projelerinin hayata geçirilmesini hedefleyen Ketsoft-Run platformu ile yazılım geliştiriciler; hiçbir yazılım geliştirme aracına ihtiyaç duymadan, sadece internet tarayıcısından platforma bağlanıp, istedikleri cihaz ve lokasyondan yazılım geliştirme ortamına erişip üretim yapabiliyor.

“Tüm dünyada yazılım projelerinin yüzde 75‘i başarısızlıkla sonuçlanıyor.”

Akademik enstitülerin araştırmalarına göre dünya genelinde yazılım projelerinin yüzde 75‘inin başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çeken Ketsoft Yazılım Teknolojileri Kurucusu Kubilay Söğüt, sektöre ilişkin şu tespitlerde bulundu: “Yazılım projelerinde iki temel başarısızlık kriteri var; birincisi ürünün hiç ortaya çıkartılamaması, ikincisi ise ürün ortaya çıkartılsa bile ürünün varlığını sürdürmesi için gereken maliyetin, üründen sağlanan faydayı aşması. Ketsoft olarak geliştirdiğimiz bu platformda, geleneksel web programlamayı zorlaştıran ve proje başarısızlık ihtimalini artıran tüm eksiklikler yeniden yorumlanarak iyileştirildi.

Standart bir web tabanlı yazılım projesi geliştirmek için en az 5 farklı yazılım teknolojisine hakim olan sıkı bir ekibi bir araya getirmek ve uzun yıllar finanse etmek gerekiyor. Yazılım ürünleri iyi kurgulanamayan ve/veya doğru teknolojilerle donatılamayan altyapısal geliştirmeler esnasında ve ekip içindeki yazılımcıların farklı yazılım geliştirme teknikleri nedeniyle bir süre sonra karmaşık, müdahalesi zor, yazılım ekibine bağımlı dolayısıyla yüksek maliyetli hale geliyor.

İyi bir yazılım ürününün ortaya konulması için önce uzun yıllar sürebilecek yazılım altyapısı geliştirmek gerekiyor. Çok iyi düşünülmeden kurgulanmış yazılım altyapıları, ürüne müdahaleleri zorlaştırıyor ve bir süre sonra ürün hem geliştiricilerine bağımlı hale geliyor hem de hantallaşıp müdahalesi oldukça zor ve riskli bir duruma geliyor.”

“Minimum eforla maksimum yazılım teknolojisi”

‘Ketsoft-Run Platformu’ sayesinde, sektör bağımsız, tüm “iş yazılımları” için minimum eforla maksimum yazılım teknolojisi üretme imkanı sağladıklarını ve artık hiçbir iş fikrinin zaman ve maliyet engeline takılmayacağını belirten Kubilay Söğüt, “Firmalar farklı yazılım ürünleriyle oluşturdukları dağıtık yapılar kullanmak yerine bu platformda kendi yazılım projelerini kolay ve hızlı bir şekilde üretebilecek. Platformumuz sadece yurtiçinde değil yurtdışında da önemli bir pazar imkanına sahip olacak” dedi.

İlgili Yazılar