Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

TÜV Austria Turk’tan Asya’ya ISO ihracı

TÜV Austria Turk, şirketler için uluslararası standart olan ISO belgeleri düzenleyerek üretimin üst düzeye çıkmasına katkı sağlıyor.

Yılda şirketler için 500’den fazla ISO belgesi düzenleyen şirket, Türkiye ve Asya pazarında standartları yükseltiyor. Asya ülkelerindeki firmaların denetimlerini Türkiye’den yaptıklarını belirten TÜV Austria Turk Ülke Müdürü Yankı Ünal, “Yurtdışına yılda 200 firmayı denetleyip 350 sayıda ISO belgesi düzenliyoruz. Türkiye’den Asya’ya ISO standartları ihraç ediyoruz” dedi.

Ulusal ve uluslararası yetkilerini kullanarak, Türkiye’de gözetim, denetim, eğitim ve sertifikalandırma alanında faaliyet gösteren TÜV Austria Turk, alanında uzman mühendis ve teknik ekibiyle çalışmalarını sürdürüyor. İletişimden teknolojiye, otomotivden altyapıya kadar onlarca farklı sektörde 10 binden fazla markaya hizmet veren şirket, Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu (International Organization for Standardization (ISO) standartlarının şirketlere entegresinde önemli bir rol üstleniyor.

Yılda 500 adet ISO belgesi düzenliyor

Yerli ve yabancı şirketlerin ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi Standardı), ISO 14001 (Çevre Yönetim sistemleri Standardı), ISO 45001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı), ISO 50001 (Enerji Yönetim Sistemi Standardı) gibi üretimde kalite ve uluslararası standartlara ulaşmasında denetim ve belgeleri teslim eden şirket, yılda 500 adet belge düzenliyor.

ISO standartları kaliteyi garanti eder

Metalurji ve inşaat firmaları tarafından daha çok talep gördüklerini belirten TÜV Austria Turk Ülke Müdürü Yankı Ünal, “Bir firmanın sektöründe fark yaratan en önemli referanslarından bir tanesi aldığı ISO standartlarıdır. Kalite, iş sağlığı, enerji yönetimi gibi uluslararası standartlar şirketlerin yurt içi ve uluslararası alanlarda aranan özelliklerin başında geliyor. ISO standartları kalite, çevre dostu ve güvenilirliğin sağlanmasıyla birlikte, ürün ve hizmetlerin güvenliğini de garanti eder. Bu bakımdan işletmeler için son derece önemli ve kapsayıcı unsurlar içerir. Yılda 500’e yakın firmaya entegre yönetim sistemleri standardı diye bilinen ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 45001 standardı veriyoruz” dedi.

Belgeler 2 haftada hazırlanıyor

ISO belgesi almak isteyen firmaların TÜV Austria Turk’ deki onay sürecinin ardından denetim planlaması yapıldığını kaydeden Ünal, “Planlamanın ardından uygun tarihte uzman personelimiz firmaların gerekli uluslararası standartlara uygun olup olmadığını görerek kontrol ediyor. Denetim kişi ve gün sayısına göre değişebiliyor ama ortalama 3 günde tamamlanıyor. ISO standartlarına uygun olan firmalar için denetim uzmanlarımız raporlarını hazırlıyor. Raporun hazırlamasının ardından 2 hafta içinde ISO belgeleri basılıp firmalara teslim ediliyor” ifadelerini kullandı.

Asya ülkelerine ISO ihracı Türkiye haricinde Asya ülkelerinde de ISO denetimleri yaptıklarını belirten Ünal, “Asya ülkelerindeki firmaların denetimlerini Türkiye’den yapıyoruz. Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Sudi Arabistan, Suriye, Bahreyn, Lübnan gibi Asya ülkelerinde denetim ve sertifika işlemlerini düzenliyoruz. Yurtdışına yılda 200 firmayı denetleyip 350 sayıda ISO belgesi düzenliyoruz. Türkiye’den Asya’ya ISO standartları ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Aksigorta’nın İzmir Genel Merkezi Açıldı

Aksigorta, İzmir Genel Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Aksigorta, Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, yönetim kadrosu, bölge çalışanları ve acentelerin…