Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

“Firmaların yeni müşteri kazanmasının hızlı yolu; dijital pazarlama”

Multiligo Ajansı Dijital İş Geliştirme Direktörü Barış Yaşbala, yeni müşteri kazanmak isteyen firmalara yol gösteren yöntemler hakkında değerlendirmeler yaptı.

Multiligo Ajansı Dijital İş Geliştirme Direktörü Barış Yaşbala, firmaların yeni müşteri kazanabilmeleri ve teklif, randevu taleplerini artırabilmeleri için dijital pazarlamaya odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Yaşbala, şunları kaydetti; “Dijital çağda pazarlama zorlu bir süreç haline geldi. Sosyal medya ve ardından pandeminin gelişiyle birlikte yeni potansiyel müşterilere ulaşmak ve onları ürün veya hizmetinizi satın almaya ikna etmek çok daha zor. Eskiden insanlar istedikleri bir şeyi görür ve hemen satın almak isterlerdi. Günümüzde insanlar harcamalarının çok daha farkındalar ve satın alma süreci daha uzun vadeli bir karara dönüştü.

Yaşbala, şöyle devam etti; “İşletmeler sosyal mecralarda hedeflerine yönelik dijital reklam kampanyaları düzenlemeleri önemlidir. Müşteri talep formu oluşturma, marka bilinirliği reklamları, mobil uygulama reklamları ve popüler sitelerde reklam çalışmaları gibi dijital pazarlama süreçleri, firmaların satış ve pazarlama hedeflerine hizmet eden süreçlerdir.

“Ürün veya hizmeti aktif arayanlara ulaşmak öncelikli hedef”

Yaşbala, dijital mecralarda hizmet veya ürünü aktif olarak arayan potansiyel müşterilere ulaşmak için en iyi yollardan birinin Google arama reklamları olduğunu ifade etti. Aktif olarak arama yapmayan kişilere çoğunlukla Google Görsel Reklam Ağı, Facebook, Instagram ve LinkedIn üzerinden ulaşılabileceğini belirtti. “Eğer ürününüz yenilikçi bir ürün ise kullanıcıların öncelikle ürünün hangi alanlarda kullanıldığını ve neye çözüm olduğunu anlaması gerekir.” dedi.

Yaşbala, “Dijital reklam en ölçülebilir pazarlama yöntemlerinden biri” diyerek, “Reklam verileri üst düzeyde ölçülmeli ve analiz edilmelidir. Böylece haftalık ve aylık aksiyon alınabilir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Evden alışveriş kültürü oturdu

Kullanıcı sayısı her geçen gün artan sanal marketlerle Türkiye’de evden alışveriş kültürü oturmaya başladı. Milyonlarca kişi kullanıyor Online…
Devamını oku

ICF Türkiye başkanına global onur

ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, uluslararası ICF Vakfı’nın “Elçiler Konseyi” ne seçildi. Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki…