Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Destek Patent’in “Fikrine Sahip Çık” Projesine Gümüş Başarı Ödülü

Destek Patent, “Fikrine Sahip Çık” ile 13. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi – Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödül töreninde Gümüş Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.

Destek Patent, 2019 yılında Türkiye’nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla tüm ülkeyi kapsayacak geniş çaplı bir bilinçlendirme kampanyası başlattığı sosyal sorumluluk projesi “Fikrine Sahip Çık” ile 13. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi – Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri kapsamında Gümüş Başarı Ödülü aldı.

Sürdürülebilir bir gelecek için tüm faaliyet alanlarında gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan “Fikrine Sahip Çık” projesi, fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirilmesini hedefliyor. Ağırlıklı olarak lise ve üniversite öğrencilerinde ilgi uyandıracak, onları buluşlar yapmaya teşvik edecek, Sınai haklar alanında farkındalıklarını artıracak eğitim programlarıyla geleceğe yönelik bir projeksiyon sunan proje, aynı zamanda Girişimci ve KOBİ’lere yönelik eğitimleriyle de dikkat çekiyor. Toplamda 100 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen proje; akademik anlamda İl Milli Eğitim müdürlükleri vasıtasıyla çeşitli liseler, üniversitelerin girişimcilik kulüpleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernekler ve OSB’ler ile iş birliği çerçevesinde bu bilinci tüm Türkiye’de yaygınlaştırma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Sınai mülkiyete konu olan, marka, patent, tasarım tescili için vekillik ve danışmanlık hizmetleri sunan Destek Patent, “Fikrine Sahip Çık” projesiyle sosyal sorumluluk anlayışı odağına eğitimi yerleştirerek Fikri ve Sınai Haklar bilincini yaygınlaştırmayı, patent okuryazarlığını artırmayı ve böylelikle kamuoyunu da bilinçlendirerek Türkiye’yi global ölçekte bir marka olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Bugüne kadar eğitimleriyle 10 Bin’den fazla kişiye ulaşan “Fikrine Sahip Çık” projesi aynı zamanda, Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından kabul edilen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi içinde 8. ve 9. maddede yer alan “İnsana Yakışır İş ve Büyüme” ile “Sanayi ile İnovasyon ve Altyapı” hedeflerini de destekliyor. 

Öncelik genç beyinler…

Projenin ağırlıklı hedef kitlesini lise ve üniversite öğrencileri oluşturuyor. Örgün ve yaygın eğitimler olmak üzere iki aşamadan oluşan eğitim programında örgün eğitimler; lise ve üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanmış özel eğitim içeriklerinden oluşuyor. Öncelikli mesleki ve teknik eğitim veren liseler olmak üzere lise öğrencileri, yeni buluşlar yapabilecekleri, gelecekte yeni iş modelleri oluşturabilecekleri ve bir marka oluşturmak için gerekli olan tüm süreçleri öğrenebilecekleri eğitimlerden geçiyor. Üniversite öğrencilerinin eğitim kapsamı ise entelektüel varlıkların yaratılması, yönetilmesi, korunması ve bunların başarıyla ticari hayata aktırılması ile ilgili farkındalığı artıracak programlardan oluşuyor.

Proje aynı zamanda Girişimci ve KOBİ’leri de destekliyor

Projenin bir diğer ayağını Girişimci ve KOBİ’lere yönelik verilen eğitimler oluşturuyor. Bu eğitimlerde firmalara, sundukları ürün ya da hizmetlerin korunması, rekabet güçlerini artırması ve kurumsal bir çatı altında geleceğe nasıl çok daha güçlü bir şekilde kendilerini taşıyacakları konusunda eğitimler veriliyor.

OSB’ler de eğitim kapsamında

Yeni nesil OSB’ler ve dijital dönüşüm merkezleri de bilinçlendirme kapsamı içinde yer alıyor. Bu kapsamda kendi bünyelerinde İnovasyon Merkezleri, Girişim Evleri ve Tasarım Merkezleri kuran OSB’lere Fikri ve Sınai Haklar alanında eğitimler verilmeye devam ediliyor.

Kemal Yamankaradeniz: “Fikri ve Sınai Haklar alanında yapılan yatırımlar küresel rekabet gücümüzü artıyor”

Güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşabilmek için atılan tüm adımlar arasında Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımların etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz konuyla ilgili olarak, “Bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin Fikri ve Sınai Haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hali hazırda ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza, girişimcilerimize “Fikrine Sahip Çık” diyoruz. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin gerek Türkiye’de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin 13. Zirvesi’nde bu ödülü almak bizleri hem gururlandırdı, hem de projemizin Türkiye için yararının bu alanda anlamlı çalışmalar yürüten kurumlarca fark edildiğinin de önemli bir göstergesi oldu. Amacımız, projemizde bize destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de Fikri ve Sınai Haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak” dedi.

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Yamankaradeniz ise Fikrine Sahip Çık Projesi’nin ödül almasıyla ilgili olarak, “Fikrine Sahip Çık Projemiz kapsamında verdiğimiz eğitimler ile bugüne kadar 10 Bin’i aşkın kişiye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Projeyi başlattığımız 2019 yılından bu yana bu anlamda ciddi adımlar attık ve odağımıza eğitimi yerleştirerek Fikri ve Sınai Haklar bilincini yaygınlaştırmayı, patent okuryazarlığını artırmayı ve böylelikle kamuoyunu da bilinçlendirerek Türkiye’yi global ölçekte bir marka olarak konumlandırmayı hedefledik. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’ne bu anlamlı organizasyonları düzenlediği ve projemizle bizleri ödüllendirdiği için teşekkür ediyorum. Bu tip organizasyonların ve ödüllerin tüm kurumlar için daha da teşvik edici olacağına, sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalara hız katacağına inanıyorum. Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından kabul edilen 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi içinde 8. ve 9. maddede yer alan “İnsana Yakışır İş ve Büyüme” ile “Sanayi ile İnovasyon ve Altyapı” hedeflerini de destekleyen projemiz ile çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Anadolu Sigorta Ar-Ge Merkezi 1 Yaşında

Anadolu Sigorta Ar-Ge merkezi 1. yaşını kutluyor. Anadolu Sigorta, birinci yılını tamamlayan Ar-Ge merkeziyle sigorta sektörünün dönüşümünü destekleyen…
Devamını oku

Geleceğe Etki Zirvesi Raporu Yayımlandı

‘imece summit- Geleceğe Etki’ Zirvesi’nde konuşulan meseleler ve paylaşılan içgörüler ışığında hazırlanan ‘Geleceğe Etki Zirvesi Raporu’ yayımlandı. imece…
Devamını oku

senCard büyümesini sürdürüyor

2021 sonu itibariyle üye sayısı 1 milyona ulaşan senCard üyelik programı; yeniliklerle zenginleşmeye devam ediyor.   Hizmete açılan…