Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Hepsiburada, ‘HepsiTürkiye’den’in ilk verilerini açıkladı

HepsiTürkiye’den ilk 3 ay verilerine göre coğrafi ürün işaretli alışverişler en çok İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapıldı.

Hepsiburada, Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel üreticilere, işletmelere destek olarak büyüme fırsatı sunduğu programın verilerini açıkladı.

En çok ürün Çanakkale’den, en çok sipariş edilen ürün Bal

HepsiTürkiye’den ilk 3 ay verilerine göre coğrafi ürün işaretli alışverişler en çok İstanbul, Ankara ve İzmir’den yapıldı. HepsiTürkiye’den içinde en çok yöresel ürün listeleyen iller ise sırasıyla Çanakkale, Bursa, İzmir, Muğla ve Antalya oldu. Hepsiburada’nın verilerine göre bu ürünler içerisinde en çok ballara ve arı ürünlerine ilgi gösterilirken, bu ürünleri zeytinyağı, fıstık ve helva takip etti.

Hepsiburada’nın, Temmuz ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle başlattığı program, Türkiye’nin köklü kültürünü yansıtan Ezine peynirinden, Kayseri pastırmasına, Ayvalık zeytinyağından, el dokuması Keşan yün halısına kadar kalitesi garanti altına alınmış yüzlerce yöresel ve tescilli coğrafi işaretli ürünü Hepsiburada altyapısıyla sergileyerek, milyonlarca müşteriye tek tıkla ulaştırıyor.

Yerel üreticiye özel destekler

Hepsiburada, HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’na katılan yerel üreticilere 10 bin liraya kadar geçerli %1 komisyon oranı uyguluyor. 100 ürüne kadar ücretsiz fotoğraf çekimi desteği sunarken, kurumsal fiyatlar üzerinden indirimli kargo imkânı da tanıyor. Programın sağladığı ana sayfada daimî görünürlük, dijital reklam ve banner desteği sayesinde yerel üreticiler ihtiyaç sahipleriyle daha kolay buluşabiliyor.

Programa dahil olmak çok kolay

Yöresinde üretim yapan vergi mükellefi KOBİ’ler, kadın girişimciler, kooperatifler, geleneksel Türk el sanatları üretimi yapan esnaflar, tamamen menşeine özgü sanayi, gıda, el emeği ürün üretenler HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’ndan faydalanabiliyor.

Yöresel ürünleri HepsiTürkiye’den de satışa sunmak için ilk yapılması gereken Hepsiburada iş ortağı olmak. Üreticiler, pazaryerinde mağazasını açıp mağaza yönetim panelinden “Yöresel ürün satışı yapmak istiyorum” başlığı altından talep oluşturarak programa katılabiliyor. Programa katıldıktan sonra ise hemen HepsiTürkiye’den üzerinden yöresel ürünlerin satışına başlayarak Türkiye’nin dört bir köşesindeki milyonlarca haneye anında ulaşabiliyor.

Halen Hepsiburada pazaryerinde mağazası olan KOBİ, yerel üretici veya girişimcilerin ise, yöresel ürünlerini satmak için satıcı paneli üzerinden talep oluşturmaları yeterli.

Hepsiburada, TOBB iş birliğinde il ve ilçelerdeki Ticaret, Sanayi Odaları ve Borsalarda düzenledikleri HepsiTürkiye’den etkinlikleri ile yöresel üreticilere yörelerinde buluşarak e-ticaret eğitimleri ve HepsiTürkiye’den faydalarını buluşturmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Kasa Kuyruğuna Son

LC Waikiki, Hızlı Kasa uygulaması sunan mağaza sayısını 10’a çıkardı.  LC Waikiki’nin hazır giyim perakendeciliğinde bir ilk olarak Türkiye’ye…
Devamını oku

Jobuum uygulaması hayata geçti

İnsan Kaynakları yöneticilerinin nitelikli çalışana ulaşmasını kolaylaştıran ve işe alım süreçlerinde hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlayan…