Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Bi-Fikir yepyeni fikirlerle büyüyor

Anadolu Grubu, inovasyon programı Bi-Fikir kapsamında çalışanlarının yenilikçi fikirlerini ödüllendirmeye devam ediyor.

Programda 2015 yılından bu yana 5.938 hızlı uygulama ve 2.177 proje hayata geçirilirken,  7 yılda yaratılan toplam değer 780 milyon TL’yi aştı. Dijital Bi-Fikir Festivali’nde konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bi-Fikir ile 7 yılda 40 binden fazla fikre ulaştık. Her koşulda daha iyisini başarmak için çalışmaya, fikir üretmeye ve fikirlerimizi işe dönüştürdüğümüz öncü projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Grubu’nun, çalışanlarının yaratıcı fikirlerini özgürce sunabildikleri, fikirleriyle tüm Grup şirketlerine katma değer sağladıkları inovasyon platformu Bi-Fikir, tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Grubu çalışanları tüm dünyanın içinden geçtiği zorlu pandemi koşullarına rağmen grubun gelişimine ve inovasyon çalışmalarına katkıda bulunan fikirler üretmeyi bu yıl da sürdürdü. Yedincisi gerçekleştirilen Bi-Fikir’de finale kalan ekipler, dijital ortamda düzenlenen Bi-Fikir Festivali’nde projelerini tanıttı.

Bi-Fikir programında, bugüne kadar yaratılan toplam değer 780 milyon TL’yi aştı. Anadolu Grubu’nun kurumsal değerlerinden biri olan girişimci bir ruhla yeniliğe öncülük etme yaklaşımının en önemli simgesi olan Bi-Fikir’de bir kez daha grup çalışanlarının fikirleri projelendirildi, yenilikçi birçok ürün ve hizmet geliştirildi. Programda bu yıl “Mucitler” kategorisinde Akıllı Fabrika projesi ile Anadolu Isuzu, “Kaşifler” kategorisinde ise 1500kelime.com Platformu projesi ile Adel Kalemcilik birinci oldu.

“Fikir üretmeye, fikirlerimizi işe dönüştürdüğümüz öncü projelere devam edeceğiz”

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan,Dijital Bi-Fikir Festivali’nde yaptığı konuşmada, platform ile 7 yılda 40 binden fazla fikre ulaştıklarını söyledi. Özilhan sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu Grubu olarak önceliğimiz rekabetçiliğimizi, katma değerli hizmet derecemizi ve müşteri memnuniyetini artırırken ekosistemimizi sürdürülebilir kılacak işlere imza atmak. Son birkaç yıldır süregelen, teknolojik dönüşüm, e-ticaret, yapay zekâ, siber güvenlik, dijital ödeme sistemleri ve perakende teknolojileri, omnichannel müşteri deneyimi gibi trendler ivmelenerek gelişiyor. Salgın kaynaklı belirsizliklerin devam ettiği yüksek istikrarsızlık ortamında yenilikçi fikirlerimiz ve uygulamalarımızla Grubumuzu bu hususlarda rekabette öne çıkaracak çözümler bulma odağımızı yitirmiyoruz. Her koşulda, daha iyisini başarmak için çalışmaya, fikir üretmeye ve fikirlerimizi işe dönüştürdüğümüz öncü projelere imza atmaya devam edeceğiz.”

“Hepimizin ortak geleceği için çalışıyoruz”

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu konuşmasında, Bi-Fikir’in Anadolu Grubu’nun girişimci ruhu ve yeniliğe dönük yüzünün en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Anadolu Grubu’nda yeniliği her zaman cesurca desteklediklerini belirten Zorlu, “Değerlerimizin temelinde, gelişime öncülük etmek ve denemekten korkmamak var. Bu noktada çalışanlarımızı her zaman değişimi kucaklayan fikirler üretmeye teşvik ediyoruz. Ürettiğimiz fikir, proje ve değerlerle aslında hepimizin ortak geleceği için çalışıyoruz. İşimize değer katacak ve bizleri geleceğe taşıyacak yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler, hizmet modelleri ve iş modelleri hayata geçirmek de en önemli önceliklerimiz arasında. Bi-Fikir’in önemi işte tam bu noktada ortaya çıkıyor. Ortak aklımıza katılan her fikir, her proje değerli. Geleceğimiz için üretmeye ve bu konuda birbirimizi, özellikle de gençlerimizi teşvik etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Grubu’nun yurtiçi ve yurtdışındaki tüm çalışanlarına ulaştı

Covid-19 salgını sebebiyle 2 yıldır dijitale taşınan Bi-Fikir Festivali, dijital platform üzerinden Anadolu Grubu’nun Türkiye’de ve yurtdışında yer alan operasyonlarındaki tüm çalışanlarına ulaştı. Eylül ayında yapılan Şirket BFF’lerinde dereceye giren, toplam 21 proje, ilk aşamada yarı finalde sunumlarını gerçekleştirdi ve Grup şirketlerinin çeşitli fonksiyonlarındaki çalışanlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Şirketlerin başarılı bulunan temsilcileri, yarı finalde, yeni ürün ve hizmet, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, sosyal sorumluluk, maliyet azaltma, verimlilik, satış, pazarlama ve üretim alanlarında gerçekleştirdikleri projelerini sundu. Bu projeler arasından üç Kaşif ve beş Mucit olmak üzere toplamda 8 finalist seçildi. Ayrıca, sene içerisinde gösterdikleri performansla “fikir, proje ve hızlı uygulama” sayılarında öne çıkan şirketler, jürinin oylarıyla “dijitalleşme” ve “sürdürülebilirlik” ve “önceliğimiz insan” kategorilerinde en başarılı seçilen projeler ve bu sene çalışmalarıyla Bi-Fikir’de en fazla katkı sağlayarak “en inovatif” seçilen çalışan da “Başarı Ödülleri” kategorisinde değerlendirildi.

Her beş fikirden biri gerçeğe dönüşüyor Bi-Fikir’in yedinci yılında toplam 5.938 hızlı uygulama ve 2.177 proje hayata geçirildi. Anadolu Grubu genelinde Bi-Fikir’e başvuran her beş fikirden bir tanesi gerçeğe dönüşüyor. 2015’te Türkiye’de başlatılan ve yurtiçinde tüm Anadolu Grubu şirketlerine yayılan çalışmalar, yıllar içerisinde yurtdışı operasyonlarının katılımıyla daha da büyüdü. Bi-Fikir, 3 yıldır kurum dışında üniversitelerde de faaliyetlerini sürdürüyor. Bi-Fikir KAP ile öğrencilerin fikirleri hayata geçirilirken, gençlere inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunuluyor. 3 yılda 165 üniversitenin 1.595 öğrenciden toplam 763 proje önerisi toplandı

İlgili Yazılar