Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Inveo Portföy Atak Değişken Fon (IJA) ile tasarruf sahiplerine yeni bir alternatif getirdi

Inveo Portföy dijital dönüşüm çalışmalarının yanı sıra ürün ve hizmetlerinde de çeşitlilik yaratmaya başladı.

Değişken şemsiye fon çatısı altında kurulan “Inveo Portföy Atak Değişken Fon (IJA)” hisse senetleri, döviz, kıymetli madenler ve tahvil-bono gibi birçok farklı piyasalarda yatırım yapma imkanına sahip olduğu için portföyünü çeşitlendirmek isteyen yatırımcılara uygun bir yatırım fonu olarak konumlanıyor.

Risk yönetimi ilkelerini ön planda tutan, kısa vadeli taktik varlık dağılımına ve kantitatif yaklaşımlara ağırlık veren bir yönetim tarzını benimseyen fon, orta ve üzerindeki risk grubunda yer alan yatırımcılara orta-uzun vadede TL bazında yüksek getiri sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla tüm piyasalardaki fırsatlardan yararlanma amacı olan fon, adından da anlaşılacağı üzere dinamik bir portföy yönetim anlayışı ile piyasa risklerini de fırsata çevirerek getiri maksimizasyonunu sağlamak için esnek bir yapıya sahip.

Inveo Portföy, tüm fonlarda olduğu gibi, risk yönetimi yaklaşımının önemli bir ögesi varlık çeşitlendirmesi olurken, gerektiği zamanlarda biraz daha “odaklanmış” bir yaklaşım ile yatırımcıların finansal hedeflerine ulaşmaları için aktif portföy yönetimi ile değer katma anlayışları çerçevesinde yeni bir ürünü daha yatırımcılarına sunuyor.

TEFAS’ta IJA kodu ile işlem gören Inveo Portföy Atak Değişken Fon’a TEFAS’a üye banka veya aracı kurumlar aracılığı ile alınabilmektedir.

 “Riskleri fırsata çevirmek istiyoruz”

Son dönemde yaşadığımız ekonomik, sosyal ve jeopolitik dönüşüm süreçlerinin getirdiği belirsizlik ortamında volatilitenin piyasaların peşini bırakmayacağını söyleyen Inveo Portföy Genel Müdürü Halim ÇUN, kurdukları Atak Değişken Fon’un değişken özellikli olması nedeniyle portföy dağılımını piyasa koşullarına göre dinamik olarak belirledikleri için hızlı karar verme süreçlerini ön plana çıkararak, riskleri yatırımcılar adına avantaja çevirme amacında olduklarını ve dinamik yönetim yapısı ile, hem tecrübeli oldukları hisse senetleri piyasasındaki fırsatları en iyi şekilde değerlendirirken, hem de bu piyasanın riskini ,aktif hedge ve arbitraj yöntemleri ile minimumda tutmayı hedeflediklerini belirtti.

“Bu yeni yatırım fonumuz ile, farklı bir aktif yönetim perspektifi kazandırmak istedik”

Yeni yatırım fonları için de hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden ÇUN, “Uzun zamandır yakından takip ettiğimiz sektörler ve yatırım fırsatları var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız da son aşamasına geldi. Çok yakında Inveo Portföy’den yeni haberler veriyor olacağız” dedi.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Edvido global pazara açıldı

Edvido nisan ayı itibariyle global pazara açıldığını duyurdu. Markaların reklam, pazarlama ve yazılım alanındaki ihtiyaçları için ajans ve…