Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

2021’de İndirim Dönemi Satışları Yüzde 11’den Fazla Artacak

Geçtiğimiz yıl beklentilerin çok üzerine geçen Ekim-Kasım aylarındaki indirim dönemi satışlarının, bu yıl daha da artması bekleniyor.

Dünya çapında markalar ve ajanslar için son teknoloji pazarlama çözümleri sunan RTB House, Kasım ayında yaklaşan özel günler ve alışveriş fırsatları için markalara önerilerini açıkladı. Mevcut pazardan pay almak, pazarın üzerinde büyümek ve yeni tüketiciler kazanmak için en uygun dönemde reklam yatırımlarının optimize edilmesi, reklam geri dönüşlerini maksimize ediyor.

Eylül. Hazırlıklara şimdiden başlayın. Bütçe planlamaları ve stratejilerinizi belirleyin.

Kampanyaya başlamadan önce derin öğrenme teknolojilerini kullanarak, markanızı “ilk akla gelen marka” haline getirmek için farkındalık (awareness) kampanları ile başlayın. Erişimi yüksek ve dinamik olarak kişiselleştirilen video reklamlar, potansiyel tüketicilere ulaşmak için etkili yöntemlerin başında geliyor.

Ekim. Kampanya dönemi için görsel dünyanızı ve kampanya kurgularınızı tamamlayın.

Size ilgi gösteren ancak en uygun fiyatı bekleyen kullanıcıları etkilemek için doğru döneme girdiniz. Kullanıcıların daha önceki hareketlerine göre kişiselleştirilen görseller ile mesajınızı ulaştırabilirsiniz. Tıklamalar, ziyaretler, açılan oturumları hedefleyerek tüketicileri satın almaya hazırlayabilirsiniz. Ayrıca tüketici davranışlarını gözlemlemek, dönüşüm yatırımlarınızı da şekillendirebilir. Unutmayın Black Friday fırsatları için aramalar haftalar öncesinde başlıyor.

Kasım. Yoğun geçecek ay boyunca kampanyanızı optimize ederek yayında kalmaya devam edin.

Satışların en yüksek hacme ulaştığı aylardan söz ediyoruz. Yalnızlar günü, yıl sonu tatil dönemi, Black Friday (Kara Cuma), siber pazartesi gibi özel günlerde satışlar yılboyunca görülenin çok üzerinde olacak. Ayrıca bu yıl satışların geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 11’den fazla artması bekleniyor.

Kasım Ayının Sonlarında Yüzde 50’den Fazla CR

RTB House’un gerçekleştirdiği analize göre 2020 yılı Kasım ayının son 4 günü, aynı ayın ilk haftasından yüzde 56 daha fazla dönüşüm oranı (CR) sağlıyor. Ekim-Kasım aylarında indirim günlerini yakalamak ve aylarca bugünleri bekleyen kullanıcıları yakalamak için özel kampanyalar yapılmalı. Doğru görseller ile indirimde yer alan ürünlerin gösterildiği banner’lar ile indirimli ürünlerin yer aldığı web sitesine giren kullanıcılar, RTB House tarafından tanımlanarak özel bir segment oluşturuluyor. İndirim dönemlerinde bu segmentte yer alan kullanıcıların ilgisini çekecek ürünler ve fırsatlar dinamik banner’lar ile karşılarına çıkarılıyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Zoom, 2022’nin yeniliklerini duyurdu

Zoom, hibrit çalışmaya geçişi olabildiğince sorunsuz hale getirecek yeniliklerini sundu.  2021 yılında şirketler, bir yandan uzaktan çalışan profesyonellerin…