Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Zaxe’nin son teknolojiye sahip 3D yazıcıları global lansmanını Teknofest’te yaptı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, yerli teknoloji ürünlerinin geçidine sahne olurken, etkinlikte Zaxe’nin devreye aldığı 3D yazıcılar görücüye çıktı.

Zaxe’nin Ar-Ge ekibiyle uzun sürede geliştirdiği yazılım, donanım ve yenilenmiş tasarımları ile xLite+, Z2 ve Z3 modelleri, dünya pazarları ile aynı anda Teknofest’te tanıtıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest, 21 Eylül’de kapılarını Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilere açarken, sayısı 600’e varan eğitim kurumunun yanı sıra, binlerce sanayi kuruluşunda ürünleri kullanılan 3D yazıcı firması Zaxe’nin en yeni modelleri de etkinlik kapsamında katılımcıların beğenisine sunuldu. 3D ekosistem için uçtan uca çözümleri ile dikkat çeken yenilikçi firma, uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ardından ürettiği, Türkiye’yi teknoloji alanında gururlandıracak 3 yeni ürünü xLite+, Z2 ve Z3 modellerini yurt dışı pazarlarla aynı anda Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda tanıttı.

Kurulduğu 2015 yılından bu yana Türkiye’nin önde gelen 3D yazıcı üreticilerinden biri haline gelen Zaxe’nin X1 ile başlayan, xlite ile devam eden X serisi modelleri bireysel kullanıcılar ve Eğitim Kurumları tarafından büyük ilgi görürken, Z serisi yazıcıları ise endüstriyel üretim yapan Kobi ve sanayi kuruluşlarında Ar-Ge aşamasından üretime kadar her noktada kullanılmaktadır. Uzun süren çalışmalarının ardından xLite+, Z2 ve Z3 modelleri ile ürün gamını genişleten Zaxe global pazarlara açılım planını başlatmış vaziyette.

Zaxe’nin X ve Z Serisi ürün aileleri büyüyor

Zaxe’nin profesyonel FDM çözümlerinden olan Z Serisinin yeni üyesi olan Z3, baskı hacmi olarak bir önceki modellerinden daha büyük ve geliştirdiği yeni yazılım altyapısı ile sektörün büyük bir problemi olan baskı hızı oldukça gelişmiş. Özellikle tam otomatik baskı kalibrasyonu dahil olmak üzere birçok yeni özellikleri de Z serisi taşımakta.

Zaxe’nin Teknofest’te tanıttığı xLite+ ve Z2 modelleri de Z3 gibi firmanın yeni nesil 3D baskı teknolojisinden faydalanıyor. Boyut olarak Z3’ten daha küçük olan Z2 modeli, fiyat olarak da daha avantajlı. Her üç model de şirketin 3D yazıcı teknolojilerini profesyonel kullanıcıların bireysel ihtiyaçlarına cevap vererek kullanımı daha kolay hale getirme vizyonu doğrultusunda tasarlandı.

Wi-Fi ile kolay ve etkili kullanıma sahip

Zaxe Kurucusu Baki Gezgen “Yeni yazıcılarımız ile hedefimiz, yazılımından donanımına, ana kartından tasarımına kadar uçtan uca yepyeni bir 3D ekosistemi yaratmak” derken, Zaxe Kurucu Ortağı Aydonat Atasever “Zaxe, bu üç ürünü hayata geçirirken teknoloji ithal eden bir pozisyonda olmak yerine kendi teknolojisini üreten ve yurt dışına ihraç eden bir noktada olmayı hedefledi” bilgisini verdi.

Ürünlerin teknik bilgisini paylaşan Zaxe Yönetici Ortağı Emre Akıncı ise “Yeni xlite+ modelimize eklediğimiz Wi-Fi özelliği sayesinde kullanıcılar 3 adımda kolay baskı verme özelliğinin yanı sıra, kurulum ve kullanıma ilişkin teknik ekibimizden de online destek alabilecekler. Zaxe’nin halihazırda kullanılan ve çok sevilen Z1 ve Z1 Plus modelleri, artık Z2 ve Z3 modellerine dönüştü. Burada önemli bir fark var; Z2 ve Z3 modellerimiz sanayi üretiminin ihtiyaç duyduğu ürünleri, yeni yazılımı ve donanımı sayesinde rakiplerine göre çok daha hızlı ve düşük tolerans ile üretebiliyorlar. Öte yandan ticaret dünyasının çok seveceği başka bir özelliği ise; bu ürünlerin Avrupa ve ABD’deki eş değerlerine göre fiyat avantajı sunmasından geliyor” bilgisini verdi.

Xlite Plus teknik özellikleri:

– Wi-Fi bağlantısı

– Kolay kullanım

– 22x23x20 cm baskı alanı

– 5” Dokunmatik ekran

Z2 ve Z3 teknik özellikleri:

– Yüksek baskı kalitesi

– 20x20x25 cm baskı alanı (Z2)

– 40x30x35 cm baskı alanı (Z3)

– Yenilikçi CoreXY mekanik sistemi

– E3D yeni baskı kafa sistemi

– Yeni 7 inç dokunmatik ekran

– Hepa filtre sistemi

– Baskılarınızı takip eden kamera sistemi

– 300 dereceye kadar ısınan özel titanyum baskı kafası

– Tüm endüstriyel 3D baskı filamentleri ile uyumlu

İlgili Yazılar