Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Brendfoni’den Azerbaycan’da Dikkat Çeken Reklam Kampanyası

Perakende sektörünün Türkiye ile Azerbaycan arasındaki e-ihracat köprüsü olan Brendfoni, HAVAS Azerbaycan imzalı TV reklam filmiyle birlikte çok mecralı bir reklam kampanyasını hayata geçiriyor.

Brendfoni tarafından hayata geçirilen kampanya Azerbaycan’nın ilk pazaryeri ve e-ticaret odaklı reklam kampanyası olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’de faaliyette olan 170 kurumsal perakende şirketini ve 300’ün üzerinde markayı 10 milyonluk Azerbaycan pazarıyla buluşturan lider pazaryeri Brendfoni, Azerbaycan’da bir ilke imza atarak TV reklamlarıyla başlayıp; açık hava, internet ve sosyal medya ile genişleyecek büyük bir reklam kampanyasına hayat veriyor.

Azerbaycan’ın sevilen ismi Kemala Piriyeva markanın yüzü oldu

Konumu itibariyle Azerbaycan’ın en büyük pazaryeri markası olan Brendfoni bu noktada, tamamı Türk markalarından oluşan bir ürün çeşitliliğine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Şirket, büyüme stratejisi kapsamında HAVAS Azerbaycan’ın ortaya koyduğu yaklaşım ve Shortcut yapımın desteğiyle, “Alışverişin Yeni Mevsimi” sloganıyla hayata geçirdiği reklam kampanyasında Azerbaycan’ın tanınmış isimlerinden olan oyuncu Kemala Piriyeva ile çalıştı. Kemala Piriyeva çok sayıda ülkede popüler olan 1 kadın 1 erkek dizisinin Azerbaycan’daki yüzü ve başrol oyuncusu olmasıyla da dikkat çekiyor.  

20-35 yaş aralığındaki orta ve yüksek gelir grubuna ait müşteri kitlesini hedefleyen reklam kampanyası, doğrudan satışın olmadığı ve tamamen aracılık şirketlerinin yer aldığı Azerbaycan e-ticaret sektöründe de bir ilk olma özelliği taşıyor. 250’den fazla e-ticaret aracısının yer aldığı pazarda kendi platformu üzerinden doğrudan alışveriş imkanı sunan ve teslimatları da kendi yapan Brendfoni, ana mecrası TV olan çok mecralı bir ulusal reklam kampanyasına imza atan ilk e-ticaret pazaryeri şirketi oluyor. 

Türk markaları ve “en iyi e-ticaret deneyimi” kampanyanın öne çıkanları

Brendfoni’nin yeni bir mevsim, yeni bir nefes temasının işlendiği reklam kampanyasında tüketicilere verdiği mesajlarda; ürünlerin Türk markaları olması, iade rahatlığı, hızlı teslimat, uygun maliyet, kaybolan ürünlerdeki sorunların giderilmesi ve Azerbaycan’daki beyanname konusuna getirilen kolay çözümler öne çıkıyor. 

Brendfoni reklamları TV kanalları dışında Bakü başta olmak üzere açık havada 100’ün üzerinde noktada yer alırken, internet platformları, sosyal medya kanalları ve influencer iletişim çalışmalarıyla da desteklenecek. 

İlgili Yazılar