Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Kalkınma Yatırım Bankası enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor

Kalkınma Yatırım Bankası, tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan şirketlerin sahip olduğu, I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nı aldı.

Banka, Aksa Elektrik aracılığıyla aldığı bu sertifika ile 2020 yılında tükettiği elektriğin yüzde 100’ünün yenilenebilir enerji kaynaklarından geldiğini belgeledi.

I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nın Bankanın çevre ve sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalar açısından önem taşıdığını belirten Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen bu sertifika, üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak takip edilmesini ve nihai tüketiciye kadar izlenebilmesini sağlıyor. Yenilenebilir enerjiyi odağına almış bir Banka olarak, 2020 yılında tükettiğimiz enerjinin tamamını güneş enerjisi santrallerinden sağladık. 2020 yılında 950 MWh yeşil enerji satın alımı yaparak toplamda 21.565 ağacın yok olmasını ve 469 ton karbonun doğaya salımını engelledik. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Türkiye’de örnek teşkil edecek işlere imza atıyoruz ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızla çevreye ve doğaya katkı sağlıyoruz. 2021 yılında da tükettiğimiz elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ediyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine sağladığımız finansman desteklerine ek olarak kendi enerjimizi de yeşil kaynaklardan temin ederek karbon nötr hedefine giden yolda sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz” dedi. 

İlgili Yazılar