Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Tarfin’in İletişim Çalışmaları PİAR İletişim’e Emanet

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için Türk çiftçisinin ihtiyacı olan ürünlere uygun koşullarla ulaşmasını sağlayan Tarfin’in tüm iletişim çalışmalarını, sektörün öncü kuruluşu PİAR İletişim yürütecek.

Türk çiftçisine destek olmak amacıyla 2017 yılında Mehmet Memecan tarafından kurulan ve bugüne kadar 60’tan fazla şehirde 500’ü aşkın satış noktasında hizmet veren Tarfin’in medya ilişkilerini PİAR İletişim yürütecek. Zirai kalkınma için teknolojiyi devreye alan Tarfin, geliştirdiği makine öğrenmesine dayalı tarımsal risk skorlama modeli ile çiftçinin üretim sırasında ihtiyaçlarını rekabetçi fiyat ve uygun ödeme koşulları ile destekliyor. Mobil uygulaması ve geniş satış noktası ağı ile çiftçilere tohum, gübre ve yem gibi birçok tarımsal girdinin fiyatını karşılaştırarak sunuyor. Çiftçiler, seçtikleri satış noktalarından ihtiyaçları olan tarımsal girdileri, ister peşin isterse yetiştirdikleri ürünün gelişim zamanına uygun ödeme avantajları ile satın alabiliyor.

Çiftçiler, Tarfin’den ihtiyaçlarına uygun ödeme seçenekleriyle satın alım yaparken hızlı ve kolay başvuru adımları ile işlemlerini 4 dakika içinde tamamlıyor, kefil, ipotek gibi ek yükümlülükler altına girmiyor ve kendilerine özel hasat tarihlerine göre ödeme gününü belirliyorlar.

Birçok Ödülün Sahibi

Bugüne kadar 6,4 milyon dekar ekili alanda Tarfin güvencesiyle tarım yapılırken, 1,7 milyon adet büyükbaş ve küçükbaş hayvanın yem ile bakım ihtiyaçları da en uygun fiyatlı ürünlerle karşılanıyor. 25 bini aşkın çiftçi tarafından aktif şekilde kullanılan Tarfin, bugüne kadar birçok uluslararası ödül ile desteğin sahibi oldu. Tarfin, 2020 yılında Avrupa Komisyonu’nun İstihdam ve Sosyal İnovasyon Programı altında sosyal kalkınma sağlayan şirketlere sunduğu teknik destek yardımı almaya hak kazandı ve bu alanda destek almaya devam ediyor. 2019’da Tarfin’in tarım alacaklarını bir sermaye piyasası ürünü haline getirdiği Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihraçları, sermaye piyasalarının en prestijli ödüllerinden Bonds and Loans Awards “En İyi Yapılandırılmış Tahvil Ürünü” kategorisinde ödüle layık görüldü.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Uluslararası Yatırım Zirvesi sona erdi

Uluslararası Yatırım Zirvesi’nin son gününde Start-up’ların küreselleşme yolculuğu konuşuldu. Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) SOCAR Türkiye’nin ana sponsorluğunda SAP,…