Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Türkiye Finans ve HT Solar Enerji arasında yenilenebilir enerji protokolü

Türkiye Finans Katılım Bankası, ülkemizde yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanına katkı sağlamak amacıyla HT Solar Enerji ile iş birliği protokolü imzaladı.

Türkiye Finans, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yenilenebilir enerji yatırımlarına destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda güneş paneli üreticisi HT Solar ile iş birliği protokolü imzalayan banka, arazi ve çatı üzeri güneş enerji santrallerini hayata geçirmek isteyen yatırımcıların enerji finansmanına uygun koşullarla, hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmesini sağlayacak.

2016 yılında İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’nde kurulan ve uluslararası standartlarda yıllık 1,2 GW güneş paneli üretim kapasitesine sahip olan HT Solar, Türkiye Finans iş birliği ile referans projelerini artırarak daha fazla projenin çözüm ortağı olmayı hedefliyor.

Türkiye Finans ve HT Solar arasındaki iş birliği protokolü, her iki kurumun yönetim ekiplerinin katılımıyla Türkiye Finans Genel Müdürlük binasında imzalandı. 

Türkiye’de enerji arz güvenliği ve çeşitliliğinin önemine değinen Türkiye Finans Kurumsal Bankacılık Satış Direktörü Murat Altun, banka olarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve çevresel sürdürülebilirlik için yenilenebilir enerji yatırımlarına tam destek verdiklerini belirtti. Türkiye Finans’ın finanse ettiği 356 MW büyüklüğünde yenilenebilir enerji projesi bulunduğunu ifade eden Murat Altun bugün itibarıyla söz konusu projelerle sağlanan finansman büyüklüğünün 3,27 milyar TL tutarında olduğunu ekledi. Altun ayrıca “Türkiye Finans olarak önümüzdeki birkaç yıl içinde çatı üzeri güneş enerjisi santrali kurulu gücünün 250 MW’lık kısmının finansmanını sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm dünyanın fosil enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji ve enerji depolama alanlarına yatırım yaptığı günümüzde, banka olarak dünyadaki gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyor ve vizyonumuzu bu gelecek üzerine kuruyoruz. Bu doğrultuda temiz enerji kaynakları finansmanına katkı sağlayarak, çevresel sürdürülebilirliğe destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu amaçla arazi ve çatı üzeri güneş enerjisi santrallerini hayata geçirmek isteyen yatırımcıları uygun koşullarla finanse etmeyi amaçladıklarını belirten Türkiye Finans Kurumsal Bankacılık Satış Direktörü Murat Altun, HT Solar gibi global bilgi birikimine sahip güçlü bir firma ile iş birliği yaparak yenilenebilir enerji projelerinin her aşamasında yatırımcılara hem danışmanlık hem de finansman hizmetleri sağlayarak onların yanında olacaklarının altını çizdi. 

Türkiye’nin sahip olduğu güneş enerjisi potansiyelinin sürdürülebilir çevre vizyonuyla daha iyi kullanılmasına katkı sağladıklarını belirten HT Solar Enerji Genel Müdürü Bao Yue ise “Kuruluşumuzdan bu yana Türkiye’de birçok proje kapsamında ürün tedariki sağladığımız yatırımcılarımıza, finansman konusunda da destek olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla Türkiye Finans ile yaptığımız iş birliğinin yatırımcılara çok büyük fırsatlar sunacağından hiç şüphemiz yok’’ dedi. 

İlgili Yazılar