Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

KAGİDER’in ‘Yeşil İş Ödülü’nü Burpol’un kurucusu İlkay Yıldırım kazandı

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘KAGİDER Yeşil İş Ödülü’nün sahibi Burpol kurucusu girişimci İlkay Yıldırım oldu.

Biyotasarım şirketi Gözen Institute kurucusu girişimci Ece Gözen Akın ise Yeşil İş Mansiyon Ödülü kazandı. 

Bu yıl ilki düzenlenen ‘KAGİDER Yeşil İş Ödülü’nü kazanan girişimci açıklandı.

%100 geri dönüşümlü ürünlerden yüksek performanslı plastik hammadde üreten Burpol şirketinin kurucusu girişimci İlkay Yıldırım ilk ‘KAGİDER Yeşil İş Ödülü’nün sahibi oldu. Yeşil İş Mansiyon Ödülü ise Biyotasarım şirketi Gözen Institute kurucusu Ece Gözen Akın’a verildi.

Kadın girişimcilerin ilgisiyle karşılanan KAGİDER Yeşil İş Ödülü için yapılan başvuruları değerlendiren Seçim Komitesi ise Emine Erdem, Meltem Kurtsan, Elif Ergu, Barış Doğru, Uygar Özesmi, Aysun Sayın, Canan Ercan Çelik’ten oluştu.

Erdem: ‘Güzel ve güçlü bir geleneği başlattığımızı düşünüyorum’

KAGİDER Başkanı Emine Erdem sonuçların açıklanması ardından şunları söyledi:

“Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz KAGİDER Yeşil İş Ödülü organizasyonunun kadın girişimcilerden gördüğü ilgiden memnuniyet duyduk. Güzel ve güçlü bir geleneği başlattığımızı düşünüyorum. Bu ödülü verirken girişimin çevre ve toplum üzerindeki etkileriyle ilgili süreçlere ek olarak, bölgedeki ilişkilerini ve finansal performanslarını da göz önüne aldık. Özellikle de yarattığı toplumsal fayda üzerinde durduk. Yapılan başvuruların hemen hepsi bu kriterlerde yüksek performans gösteriyordu. Bu durum bizi çok mutlu etti. Zor bir seçim oldu. Ödülü kazanan İlkay Yıldırım’ın ve Mansiyon kazanan Ece Gözen Akın’ın girişimciler ve girişimci adayları için güçlü birer rol modeli olacaklarına inanıyorum. İkisini de kutluyorum. Bu dönemde kadın girişimcilerin her türlü teşvike ve motivasyona ihtiyaçları var. KAGİDER kadın girişimciliğini desteklemek ve yaygınlaştırmak yönünde çalışmalarına devam edecek.”

Ödül hakkında

KAGİDER Yeşil İş Ödülü kadınların ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini proaktif olarak ele alıp yöneterek önemli etkiler yaratmış girişimlerini öne çıkartıp geniş kitlelere tanıtmak, bu girişimcilerin rol model olmasını sağlayarak toplumda değişimi teşvik etmek ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak amacıyla düzenleniyor.

Yeşil iş modellerine dönüşüm sağlamış, tüzel kişiliğe sahip, şirkette hisse sahibi ve şirketin yönetimde aktif olarak görev yapan tüm kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri KAGİDER Yeşil İş Ödülü için başvurabiliyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Kariyer.net’te üst düzey atama

Kariyer.net’te üst düzey bir atama gerçekleşti. Nigah Aksan, İşe Alım Danışmanlığı ve İş Gücü Çözümleri’nden Sorumlu Genel Müdür…