Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

İstanbulkart – Hopi iş birliği ile Paracıklar İstanbulkart’a aktarılabiliyor

Mobil sadakat ve alışveriş uygulaması Hopi, İstanbulkart ile yaptığı iş birliği ile Hopi’nin cüzdan özelliğini kullanarak Paracık ile ulaşımda ödeme dönemini başlattı.

Hopililer artık İstanbulkartlarını uygulamaya kaydederek hem kart bakiyelerini görüntüleyebilecek hem de Paracıkları ile diledikleri zaman kartlarına hızlı, kolay ve temassız yükleme yapabilecek. 

Şehrin Yaşam Kartı vizyonuyla marketlerden müzelere, online alışverişten akaryakıt istasyonlarına, cafe-restoranlardan giyim sektörüne kadar ulaşım dışı ödeme ağını genişletmeye devam eden İstanbulkart ile avantajlı ve kişisel alışveriş deneyimini cüzdansız ödeme kolaylığıyla sunan Hopi iş birliği sayesinde kullanıcılara bir kolaylık daha sağlandı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde, akılcı şehircilik vizyonuyla Belbim AŞ ve Hopi iş birliği ile İstanbulkartlar Hopi’ye eklenebiliyor, Hopililer biriken Paracıklarını İstanbulkart’ın geçtiği her yerde kullanabiliyor.

Birden fazla kart kaydetmek mümkün

10 milyonu aşkın Hopili, İstanbulkart’ının arkasındaki QR kodu okutarak, kart numarasını girerek veya yakın alan iletişim (NFC) özelliğine sahip telefonlarıyla kartlarını okutarak İstanbulkart’ını Hopi’ye kaydedebiliyor, cüzdansız ve temassız yükleme gerçekleştirebiliyor. Kullanıcılar hem kendi kartlarına hem de başka karta temassız ve güvenli şekilde bakiye yükleyebiliyor. Birden fazla kart kaydeden Hopililer kartlarını isimlendirerek kolayca kart seçimi yapabiliyor.

 İstanbulkart ile beraber kullanıcının günlük rutininde Paracık kullanımı artacak

Mobil ödeme özelliğiyle cüzdana dönüşen Hopi’nin yeni iş birliği ile ilgili konuşan Hopi CEO’su Yalın Özcan, “Giyimden kozmetiğe, akaryakıttan araç kiralamaya kadar uzanan farklı kategorilerde 120’den fazla markada kullanılan Paracıklar artık İstanbulkart sayesinde toplu taşımada da geçerli olacak. Hopi’nin mobil ödeme özelliği sayesinde kayıtlı olan 1,6 Milyondan fazla kredi kartının yanında Istanbulkart da uygulamanın içinde aktif olarak kullanılacak.  Hopi içerisinden bakiye görüntülenebilecek ve en önemlisi Paracık ile bakiye yüklemesi yapılabilecek. Bu adım, Hopi kullanıcılarının günlük hayatında daha fazla yer edinme ve Hopi’yi sadece alışverişin değil yaşamın her alanında kullanılan bir uygulamaya dönüştürme hedefimizin bir parçası” dedi.

Hopi’de biriken Paracıklar İstanbulkart’a aktarılarak ulaşım ve ulaşım dışı binlerce noktada kullanılabilecek 

BELBİM AŞ Genel Müdür’ü Yücel Karadeniz iş birliğiyle ilgili düşüncelerini dile getirdi: “Yaptığımız her çalışmanın altında İstanbulluların hayatını daha kolay hale getirmek amacı taşıyoruz ve bunun verdiği motivasyonla çalışıyoruz. İstanbulkart, 18 milyon insanın hayatına dokunuyor; toplu ulaşımın yanı sıra ulaşım dışı birçok noktada ödeme aracı olarak kullanılabiliyor. Mobil cüzdan özelliği olan Hopi ile yaptığımız iş birliği, dijital kanallara ağırlık veren İstanbulkart için çok değerli. Ekosistemimizdeki mobil ödeme noktalarını artırmak bizi çok heyecanlandırıyor. Hopi’de biriken Paracıkların İstanbulkart’a aktarılması ve İstanbulkart’ın geçtiği binlerce noktada kullanılabilecek olması bize değerli iş birliğinin yanında yeni bir yükleme ağı kazandırıyor. Birden fazla İstanbulkart’ı olan kullanıcıların her kartını kaydedebilecek olması da iş birliğimizin bir diğer güzelliği. Tüm İstanbullulara hayırlı olmasını diliyorum.”

İlgili Yazılar