Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

PackUpp 1. Yılında 1 Milyon Paket Taşıdı

Sahip olduğu yerli yazılımla tesimattaki tüm süreçleri dijitalleştiren PackUpp kuruluşunun 1.yılında 1 milyon paket teslimatını aştı.

Altı şehirde hizmet veren PackUpp, kısa sürede değerlemesini 100 milyon TL’ye çıkararak Türkiye’nin lojistik teknolojileri alanında en büyük yatırımlarından birini çekti. PackUpp’ın yeni hedefi dünyaya açılmak. 

Lojistik sektörü  globalde ve Türkiye’de hızla büyürken pandemiyle birlikte yatırımcıların da gözbebeği haline geldi. Kurumsal firmalara ve e-ticaret sitelerine “3 Saatte Ekspres”, “Aynı-Gün” ve “Sonraki-Gün” teslimat hizmeti sunan ve bunun yanında firmalara özel dedike sürücü ekibi de kurabilen PackUpp, teslimat sürecindeki tüm aşamaları dijitalleştiren sistemi ile yatırımcıların dikkatini çekti. 2020 yılı şirket değerlemesini 100 milyon TL’ye çıkaran PackUpp, kısa süre içerisinde küresel markalarla müşteri ağını genişletirken 1 milyondan fazla paketi kullanıcılarına ulaştırdı. 

Paket teslimatında % 100 başarı

Kurulduktan kısa bir süre sonra 100 milyon TL  şirket değerlemesine ulaştıklarını söyleyen PackUpp kurucu ortağı ve CEO’su Semih Emre Özcan, “Yerel ve globalde pek çok markayla işbirliği yapıyoruz. 2020 yılı içerisinde 2 kez yatırım turu tamamladık. Çok kırılgan ve riskli bir dönemde, rekor denebilecek 3 hafta gibi kısa bir sürede ikinci yatırım turumuzu tamamlarken %40’tan fazla da talep aldık. Aldığımız yatırımlarla PackUpp’ın global hedefleri için çalışmalarımıza ve teknolojimizi daha da geliştirmeye devam ediyoruz. Pandemi döneminde 1 yıl içerisinde 1 milyondan fazla paketin teslimatını gerçekleştirdik. Teslimattaki dijital dönüşüme öncülük eden hizmetlerimizle paketi kullanıcıya teslim etme oranımız % 100 başarıya ulaştı. Kullanıcılarımıza teslimat sürecinde paketlerini “Haritadan Canlı İzleme” özelliği sunuyoruz. Bunun yanı sıra gerekli durumlarda “Komşuma Bırak” özelliğiyle akıllı telefonları üzerinden tek tıkla adres değiştirmelerini de sağlıyoruz. Böylelikle evde olmasa da alıcının istediği yeni adrese teslimat yapılabiliyor” dedi. 

Yerli yazılımla küresel güç

Türk mühendislerin geliştirdiği ve yüzde 100 yerli son teknoloji yazılımla hizmet verdiklerini belirten Özcan şunları söyledi: “PackUpp olarak kendi teknolojimizi kendimiz üretiyoruz. Yerli yazılımımızla global çapta güçlü ve benzersiz bir teknolojiye sahibiz. Saha operasyonlarımızdan teslimata uçtan uca tüm sürücülerimizde kendi optimizasyonlarımızı, algoritmalarımızı ve uygulamamızı kullanıyoruz. 2021’de Türkiye’deki operasyonumuzdaki büyüme hedefinin yanı sıra gerçekleştireceğimiz 3. yatırım turuyla globale açılarak yerli teknolojimizi ihraç eden global bir marka ve global bir teslimat teknoloji devi haline geleceğiz” dedi.  

İlgili Yazılar