Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Tahsilat Sorunu “Online Tahsilat Sistemi” ile Tarihe Karışacak

İşletmenin müşteriden ya da bayiden alacaklarını tahsil etmesini sağlayan çevrimiçi ödeme alma yöntemi Online Tahsilat firmalara tahsilat konusunda büyük kolaylık sağlıyor. 

Pandemiyle birlikte artan ekonomik daralma nedeniyle firma ve işletmelerin en büyük sıkıntılarından biri tahsilatlarını düzenli olarak yapamamak. İşletmenin müşteriden ya da bayiden alacaklarını tahsil etmesini sağlayan çevrimiçi ödeme alma yöntemi Online Tahsilat firmalara tahsilat konusunda büyük kolaylık sağlıyor. 

Firmanın alacaklarını kredi kartı, sanal kredi kartı ya da banka kartı gibi ödeme araçları kullanarak tahsil etmesini sağlayan çevrimiçi ödeme alma yöntemi Online Tahsilat, özellikle bayi ve alt bayi olarak hizmet veren, nakit akış hacimleri yüksek firmalar için en ideal çözüm olarak öne çıkıyor.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, sistemin, internet üzerinden tahsilatı kolaylaştırması için geliştirildiğinin altını çizerek, “Online Tahsilat Sistemi; hızlı, güvenli ve her yerden ödeme alınmasına olanak tanıyor. Tahsilat probleminin artmasıyla doğru orantılı olarak firmalar tarafından artan bir şekilde talep ediliyor.” dedi.

Online Tahsilat Sistemi ile DİA üyesi firmaların; müşterilerine vadesi gelen ya da online yapılması istenen ödemeler için otomatik veya manuel olarak e-posta veya SMS ile bildirim gönderebileceğini de belirten Onay, işletmelerin DİA Online Tahsilat ile hangi ayrıcalıklara sahip oldukları hakkında bilgiler verdi. Online Tahsilat Sistemi’nde yapılan ödeme DİA paneline yansır ve ödeme tutarları sanal pos üzerinden banka hesaplarına aktarılır. İade edilmek istenen tutarın bir kısmı ya da tamamı yine Online Tahsilat sistemi üzerinden kolayca iade edilebilir. Böylelikle tahsilatların ve nakit akışının yönetimi en doğru şekilde yapılabilir.

İhtiyaç duyulan tüm ödeme kanallarının hepsinin tek bir entegrasyonla mümkün olduğunu da sözlerine ekleyen Onay,Online tahsilat sistemleriyle, haftanın her günü, günün her saati tahsilat gerçekleştirilebildiği gibi, ödemelerin taksite bağlanması da mümkün oluyor.” dedi.

İlgili Yazılar