Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Netahsilat, 2021’in ilk çeyreğini 12 milyar TL’lik rekor tahsilat ile tamamladı

Netahsilat, 2021’in ilk çeyreğine 12 milyar TL’lik rekor tahsilat ile tamamladı ve yıl sonunda kendi rekorunu kırmayı hedefliyor.

Eçözüm Bilgi Teknoloji’lerinin online tahsilat sistemi “Netahsilat” üzerinden 2021 yılının ilk 3 ayında 1.88 Milyon adet işlem ve 12 Milyar TL tahsilat gerçekleşti. Türkiye’de binlerce firmanın bayilerinden, alt bayilerinden, müşterilerinden, üçüncü partilerinden tahsilatlarının “online” olarak kredi ve banka kartıyla güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan Netahsilat,  güvenli ödeme altyapısı sayesinde firmaların nakit akışlarını düzenliyor.

2020 yılında ilk çeyrek işlem hacmi 6.47 Milyar TL iken, 2021’de bu rakam 12 Milyar TL’ye ulaştı ve ilk çeyrek işlem hacminde yüzde 83,36’lık bir büyüme sağlandı. Yine Netahsilat ekosisteminde gerçekleşen işlem adedinin ise yüzde 33,48’lük bir büyüme ile 1.88 milyon seviyesine yükseldiğini görüyoruz. İşlem adedi ile tahsilat hacminin yükseliş oran farkı ise, sepet bazında tahsilat rakamlarının yükseldiğini ve sisteme olan güvenin arttığının altını çiziyor. Açıklanan verilere göre 2020 yılı 1. çeyrekte sepet ortalaması 4.700 TL iken, sepet ortalaması bu yıl yüzde 37,37 artışla 2021 yılında 6.405 TL’ye ulaştı.

İLK SIRADA “OTOMOTİV” SEKTÖRÜ VAR!

Online tahsilatı en çok tercih eden sektörlerin başında yine 2.42 Milyar TL işlem hacmiyle “Otomotiv” geldi. Yapı sektörü ise ilk 3 ayda yapılan 1.43 Milyar TL’lik işlem hacmiyle otomotiv sektörünün hemen ardında yer alıyor. Ardında sırasıyla Orman Ürünleri, Tarım, Gıda, Isıtma-Soğutma, Mobilya, Petrol, Elektronik, Tekstil sektörleri en çok tahsilat yapılan ilk 10 sektör içinde yerini aldı.

İlk çeyrekte yapılan tahsilatların yüzde 21,34’si tek çekim, yüzde 78,66’sı ise taksitle gerçekleşti. Bununla birlikte kullanılan cihaz türüne baktığımızda ise masaüstü aracılığıyla gerçekleştirilen ödemelerin yüzde 75,69 ile ilk sırada olduğunu görüyoruz. Web aracılığıyla gerçekleştirilen ödemeleri yüzde 23.42 ile mobil cihazlardan yapılan ödemeler takip etti.

“2021 hedefimiz olan 55 Milyar TL’lik işlem hacmine doğru emin adımlarla ilerliyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Eçözüm Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Refik Sarıtepe2020 yılını 37 Milyar TL’lik rekor bir işlem hacmiyle kapattık. BKM verilerine göre 2020 yılında Türkiye geneli yapılan online tahsilatların yüzde 15’i Netahsilat Ekosistemi üzerinden gerçeklemişti. Netahsilat olarak, 2021 yılına da yine çok hızlı başladık ve ilk çeyreği önceki yıla göre yüzde 83,36’lık bir büyüme ile tamamladık. Sistemimizi 1.900’den fazla ana firma ve 400 bin bayi kullanıyor. Online tahsilata artan taleple birlikte 2021 hedefimiz olan 55 Milyar TL’lik işlem hacmine doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

“20 bankanın sanal pos entegrasyonu Netahsilat ile tek ekrandan kullanılabilmekte”

Türkiye’nin en büyük B2B Kredi Kartı Tahsilat Platformu olan “Netahsilat” bir online kredi kartı tahsilat sistemidir. Türkiye’de sanal pos hizmeti veren 20 bankanın sanal pos entegrasyonu Netahsilat ile tek ekrandan kullanılabilmektedir. İşletmeler, kurumlar Netahsilat ile bayilerinden, tüketicilerinden, abonelerinden, hizmet veya ürün sattıkları müşterilerinden internet üzerinden tek çekim veya taksitli ödeme alabilmekteler. Bayi kanalı olan şirketler bayilerinden, bayilerinin alt bayilerinden ve bayilerinin müşterilerinden tahsilat toplayabilmekteler. Netahsilat’ın bayi tahsilat sistemi ile bayiler ve bayilerin alt bayileri kendi dükkanlarında müşterilerine yaptıkları satışların tahsilatını merkez şirketin sanal poslarına yapabilmekteler. Böylelikle bayiler ve alt bayiler bankalarla pos/sanal pos anlaşması yapmalarına gerek olmadan ve daha da önemlisi yüksek komisyonlar ödemeden satış yapabilmekteler.

İlgili Yazılar