Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

BtcTurk’ten, Bitcoin Geliştirme Platformu Brink’e 210 Bin Dolarlık Fon

BtcTurk, Bitcoin protokolünü, ağını geliştirme yaparak güçlendiren, yazılım geliştiricilere finansman, eğitim ve mentörlük sağlayan kâr amacı gütmeyen Brink’e 210 bin dolarlık fon sağladı.

Türkiye’de Bitcoin ve kriptoparaların kolayca ve güvenle alım satımının yapılabildiği BtcTurk, Bitcoin’in geliştirilmesi amacıyla 2020’de John Pfeffer ve Wences Casares’in finansal sponsorluğunda kurulan ve kâr amacı gütmeyen Brink’e 210 bin dolarlık fon sağladı. Sponsorluk sayesinde Brink, açık kaynak kodlu Bitcoin yazılımını geliştirmeye odaklanan yazılım geliştiriciler fon sağlarken aynı zamanda geliştiricilere rehberlik ediyor.

Brink’in geliştiricilere sağladığı burs ve hibe fonlarını BtcTurk’ün de aralarında bulunduğu, dünyanın en büyük kriptopara alım satım platformları ve vakıflar, program sponsoru olarak sağlıyor. Bitcoin protokolü için araştırma ve geliştirme yapmak isteyen yazılım geliştiricilerinin programlara başvuru, seçilme, finansal koordinasyonu aşamalarını yöneten Brink, destekçilere gerekli bilgi ve süreci sağlayarak hizmet veriyor.   

BtcTurk, Brink’in destekçileri arasında yerini aldı 

BtcTurk, Brink’e destek sağlayan Nexo, Gemini, Kraken, Square Crypto ve Human Rights Foundation’ın bulunduğu sponsorların arasına katıldı. Burs programında seçilen yazılım geliştiricileri 1 yıllık programa dahil oluyor. Seçilen kişiler Brink direktörlerinin deneyimlerinden faydalandıkları bu dönemde, Bitcoin çekirdek sisteminin tüm yönlerini öğrenerek projeye katkı sağlamaya başlıyorlar. Bu sayede burs programına kabul edilen ve bu dönemi tamamlayan yazılım geliştiricileri, Bitcoin çekirdek sisteminde ve diğer açık kaynak kod projelerinde programda edindikleri deneyimi hayata geçirme şansı elde ediyor.”

BtcTurk CTO’su Ozan Yurtseven; “Yeni nesil hizmet anlayışıyla 2021 yılında 3 milyonu aşan kullanıcımıza en iyi hizmet sunarken, sektörümüz için de katma değerli işler yapmaya devam ediyoruz. BtcTurk olarak, sektörün geleceğine ışık tutmak için her daim çalışıyor ve sektörün küresel gelişimine katkı sunuyoruz. Bu yaklaşımla, Bitcoin’in gelişimi için çalışmalar yürüten, yazılımcılar için eğitim ve mentörlük sağlayan Brink ile önemli bir iş birliğine imza attık. Böylelikle, Bitcoin’in uzun vadeli sürekliliği ve başarısı için çalışan yazılım geliştiricileri için sürdürülebilir finans modelini desteklemiş olduk. Sizlerin de bildiği gibi Bitcoin arzı tüm dünyada 21 milyon ile sınırlı. Bu sınırlamaya atıfta bulunmak için BtcTurk olarak Brink’e 210.000 dolar fon sağladık. Bitcoin’e olan güvenimiz ve inancımız ile bu alanda çalışacak olan yazılım geliştiricilerini fonlayarak küresel sektörü desteklemek bizi gururlandırıyor” dedi.

İlgili Yazılar