Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Tekfen Holding’e CDP’den ödül

Tekfen Holding, 2020 yılında iki kategoride birden “CDP Global A Listesi”ne giren tek şirket olarak ödüllendirildi.

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla binlerce şirketin çevre bilgilerini ölçüp açıklamasını, raporlamasını ve paylaşımını hedefleyen CDP’nin (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği ve Su Programı 2020 Türkiye Sonuçları Raporu’nda yer alan 2020 Liderleri, 31 Mart tarihinde düzenlenen sanal konferansta ödüllerini aldı. 65 yıldır yarattığı değer ve istihdamla Türk ekonomisinin önemli yapı taşlarından biri olan ve sadece bugüne değil yarınlara da sürdürülebilir bir dünya bırakmak için çalışmalarını sürdüren Tekfen Holding, CDP İklim Değişikliği ve Su Programları’nın her ikisinde de ‘A’ derecelendirme notunu alarak iki kategoride birden “CDP Global A Listesi”ne Türkiye’den giren tek şirket oldu ve bu başarıya ulaşan dünyadaki 63 şirketin arasında yer aldı.

CDP Türkiye 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı ve Ödül Töreni’ne katılan Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Gigin, ödül aldıkları için büyük heyecan ve gurur duyduklarını vurguladı. Murat Gigin, ‘’İklim değişikliğinin bugün çevresel, iktisadi ve toplumsal etkilerini oldukça yakından hissediyoruz. Sıcaklıklar yükseliyor, yağış döngüleri değişiyor, buzullar eriyor ve deniz seviyesi yükseliyor. Sel ve kuraklık gibi tehlikelere neden olan aşırı hava ve iklim ile ilgili olaylar pek çok bölgede daha sık ve yoğun biçimde yaşanmaya başladı. Tarım takvimi şaştı, susuzluk ve fakirlik nedeniyle uluslararası gerilimleri artıran zorunlu göçlerin önü kesilemiyor, COVID-19 pandemisinin ardından, dünyanın mücadele edeceği bir sonraki krizinin iklim değişikliği ile ilgili olacağı kesin. Felaket senaryolarının arkasının kesilmediği bir dönemde, Tekfen Holding olarak, bu yıl hem İklim Değişikliği Programı’nda hem de Su Programı’nda Global A Listesinde yer alan, dünya çapındaki 63 firma arasında yer almamızdan dolayı hem ülkem hem şirketim adına büyük bir gurur yaşıyor, Eğer istersek, yapabiliriz’ duygu ve düşüncesiyle, çaresiz olmadığımıza dair inancımı tazelemek istiyorum. Geçtiğimiz ocak ayında TÜBİTAK ile imzaladığımız iş birliği çerçeve sözleşmesi kapsamında gıda güvenliği, sürdürülebilir çevre, alternatif enerji teknolojileri, geleceğin şehirleri gibi konu başlıkları altında çalışacağız. Bu iş birliğiyle, iklim değişikliği ve su güvenliğine de önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye’den tek şirket oldu

Tekfen Holding, dünyanın en güçlü yeşil Sivil Toplum Kuruluşu olarak tanınan CDP (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği ve Su Programlarına, gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında raporlama yaptı. Dünya çapında 10 bine yakın şirketin raporlama yaptığı süreçten Tekfen Holding, 2020 yılında her iki program kapsamında “A” derecelendirme notunu alan Türkiye’deki tek şirket olurken, dünyadaki 63 şirketten de biri oldu. İlk kez on sene evvel, 2010 yılında İklim Değişikliği ile ilgili verilerini izlemeye, ölçmeye ve analiz etmeye başlayan Tekfen Holding, 2017 yılından bu yana CDP İklim Değişikliği Programı’na, 2018 yılından bu yana da CDP Su Güvenliği Programı’na şeffaflıkla resmi raporlama yapıyor.

İlgili Yazılar