Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Bilişim 500 başvuru süreci başladı

BThaber tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması – Bilişim 500” için başvuru süreci başladı. 

Bu yıl 22.’si gerçekleşecek olan araştırmanın mottosu “Yarının Unicornları Bugün Bilişim 500’de!” olarak belirlendi. Araştırması, yayını ve töreni ile bilişim sektörünün gelişimine ayna tutan Bilişim 500’e bilgi veren firmalar hem kendilerinin hem rakiplerinin hem de pazarın gelişimini yakından takip ederek, gelecekteki hedef ve planlarını daha verimli bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Yatırımcıların da yakından takip ettiği Bilişim 500, yatırımcı – girişimci buluşmaları konusunda da önemli bir platform olma özelliği taşıyor.

BThaber adına M2S Araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmaya başvurular 16 Nisan’a kadar Bilişim 500 web sitesi üzerinden yapılabilecek. Türk bilişim sektörünün ciroları itibariyle en büyük 500 şirketini detaylı bir şekilde belirleyecek olan araştırmanın sonuçları ise 4 Ağustos’ta düzenlenecek tören ile açıklanacak. 

Girişimlere yatırım ilgisi artıyor

“Bilişim 500 Araştırması, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yerli / yabancı yatırımcıya ve iş birliği yaratmak isteyen şirketlere önemli rehberlik görevini bu yıl da sürdürüyor. Bilişim sektörünün en önemli pazar yeri olan Bilişim 500, bu yılki mottosu kapsamında yaşadığımız süreci de destekliyor. 2020 yılının büyük bir bölümü pandemi ortamında geçmesine rağmen bu dönemde ülkemizde özellikle de bilişim temelli birçok girişim yatırım alma başarısını gösterdi. Bu sürecin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceği öngörülüyor. Ülkemiz girişimlerinin hem büyümesi hem de dünyaya açılabilmesi açısından bu yatırımlar büyük önem taşıyor. Ülkemizdeki teknoloji girişimleri Bilişim 500 sayesinde kendilerini ortaya çıkartma ve yatırımcıları bulma şansı yakalayacak.  

Şirketler 4 ana kategoride değerlendirilecek

Bilişim 500, bu yıl başvuran şirketleri 4 ana kategori altında değerlendirecek. Sistem Entegratörü ve İş Ortağı, Dağıtıcı, Türkiye Merkezli Üretici ve Uluslararası Merkezli Üretici ya da Üreticinin Temsilcisi olarak belirlenen kategoriler ayrıca donanım, yazılım ve hizmet olarak alt kategorilere de ayrılıyor.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Yapay zeka eczaneye girdi

Novadan, eczacılara özel sunduğu, yapay zeka teknolojisi üzerinde  geliştirdiği teknolojilerle sağlık sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. Eczanelerin tüm sağlık ürünü ihtiyaçlarını karşılamak…