Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Anadolu Grubu Sürdürülebilir Kalkınma için Farkındalık Çalışmalarına Devam Ediyor

Anadolu Grubu, Anadolu’dan Yarınlara Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Sertifika Programı ile Küresel Amaçlar’a yönelik iletişim ve farkındalık çalışmalarına devam ediyor. 

Anadolu Grubu, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın gerçekleşebilmesi için herkesin bu amaçları ve amaçlar için yapılanları bilmesi gerektiğine olan inancıyla, “Anadolu’dan Yarınlara” markası altında yaptığı, farklı paydaşlarına yönelik iletişim ve farkındalık çalışmalarına yeni bir eğitim programı ile devam ediyor.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Yönetici ve Liderler için Uluslararası Eğitim Merkezi CIFAL Istanbul, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) ve CO-OP Direktörlüğü iş birliği ile Anadolu’dan Yarınlara Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Sertifika Programı’nı gerçekleştiren Anadolu Grubu, SKA’ların yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir bir geleceğin inşası yolunda farkındalık yaratmayı, bu amaçları iş süreçlerine entegre etmeyi ve performans ölçümü konusunda sektöre yol göstermeyi amaçlıyor.

Anadolu’dan Yarınlara Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Sertifika Programı, bir saatlik beş çevrimiçi oturum halinde gerçekleşecek. Program, 22 Mart’ta “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın Önemi” oturumu ile başlayacak. 5 Nisan’da “Anadolu Grubu’nun Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Alanındaki Raporlama Çalışmaları”, 19 Nisan’da “Anadolu Grubu Şirketlerinin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na Katkı Sağlayan Proje ve Uygulamaları” konuşulacak. Herkese açık olan programın 3 Mayıs’taki oturumunda “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İletişimi” ve 17 Mayıs’ta “AG Anadolu Grubu Holding’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Giriş Sürecinin Yönetimi” konularında bilgiler aktarılacak. Programda, Anadolu Grubu Kurumsal İlişkiler ve İletişim Koordinatörü Kaan Ünver ile Anadolu Grubu’nun farklı şirket ve departmanlarından yöneticiler konuşmacı olarak yer alacak.

SKA’lara ulaşılması yönündeki küresel dayanışmaya aktif olarak destek veriyor

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşılması yönündeki küresel dayanışmaya aktif olarak destek veren Anadolu Grubu, sürdürülebilirlik uygulamalarının nitelikli iletişimi ile dünyada ihtiyaç duyulan çözüm paylaşımına olumlu yönde katkı sağlamayı hedefliyor. 2019 yılında Grubun gelecek odaklı sürdürülebilirlik vizyonunu temsil eden Anadolu’dan Yarınlara markasını oluşturan Grup, Türkiye’de öncü bir metodoloji ve uygulama ile hazırladığı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporu ile tüm grup şirketleri ile sürdürülebilirliğe yaptıkları katkıları analizleriyle birlikte paydaşlarına duyuruyor. 2020 yılında “Hedefler için İş Dünyası Platformu” ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında raporlama metodolojisini iş dünyası ile paylaşmak amacıyla Anadolu Grubu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporu Raporlama ve İletişim Rehberi’ni hazırlayan Grup, Birleşmiş Milletler’in SKA’lara yönelik iki rehber dokümanını da Türkçe literatüre kazandırdı. SKA’ların gerçekleşmesine katkı sağlayacak raporlama sürecine katılmak ve performanslarını analiz ederek çözümlerini paylaşmak isteyen, başta KOBİ’ler olmak üzere her ölçekte kuruluşa örnek teşkil etmeyi amaçlayan Anadolu Grubu, Anadolu’dan Yarınlara Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Sertifika Programı ile bu alandaki çalışmalarını programın tüm katılımcıları ile paylaşarak farkındalık yönünde bir adım daha atmayı hedefliyor.

İlgili Yazılar