Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Türk firmasından e ticarette dev güvenlik yatırımı

Türkiye’de ilk kez bir e ticaret altyapı sağlayıcısı PCI DSS Level 1 sertifikası aldı.


Tüm dünyada en güvenli ödeme altyapılarından biri olarak kabul edilen PCI DSS (Payment Card Industry, Data Security Standard- Ödeme Kartları Sektörü Veri Güvenliği Standartları) sertifikasının en üst seviyesi olan Level 1, Türkiye’de ilk kez tamamı yerli sermayeli bir firma olan Projesoft tarafından alındı. 

Firma böylece, 2006 yılında Visa, Master, JCB International, Discover ve American Express tarafından e-ticarette güvenli altyapıların standardizasyonu için kurulan PCI Güvenlik Standartları Kurulu tarafından Türkiye’de güvenlik sertifikalandırmasında yetkili kuruluş olarak tanındı. 

“En üst seviye olan Level 1 yetkilendirmesi aldık”
Sertifikasyon süreci hakkında bilgi veren Bilgisayar Mühendisi, Projesoft AŞ CEO’su Yüksel Eminoğlu, PCI uyumluluğunun e-ticaret yapan her firma için zorunlu tutulduğunu belirterek, teknik yeterliliğini eksiksiz seviyede sağlayabilen e ticaret altyapı oluşturucu şirketlere verilen sertifikayı bir Türk firması olarak ilk kez almaktan Türkiye adına büyük gurur duyduklarını söyledi.
PCI DSS altyapısının e-ticaret sitelerince etkin olarak kullanıldığını söyleyen Eminoğlu, burada amacın hem siteden alışveriş yapacak kullanıcılar hem de site sahibi işletmeler için güvenli ortamlar oluşturmak olduğunu ifade etti. Eminoğlu, kredi kartı işlemleri yapan, kart bilgilerini kaydeden veya banka/ödeme kuruluşlarına bu bilgileri transfer eden firmaların uyması gereken kurallar bütünü olan PCI DSS’in uyumluluk seviyelerinin 4 ayrı kategoriden oluştuğunu ve şirket olarak en üst seviye olan Level 1 sertifikalandırma düzeyinde yetki aldıklarını vurguladı. PCI DSS Level 1 ile daha büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Eminoğlu, sertifikasyon sürecinin yerinde denetim, dokümantasyon ve sürekli iyileştirmeyi gerektiren dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve Türkiye’de e ticaretin daha güvenli altyapılarda sürdürülmesi için taşıdıkları büyük sorumlulukla çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 



İlgili Yazılar
Devamını oku

İBBTech, Estonya yolcusu

İBBTech üyeleri, Robotex Türkiye Şampiyonası’nda ise iki ödüle birden layık görüldü. İBB Teknoloji Atölyeleri mezunları, katıldıkları yarışmalardan ödüllerle…