Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Veeam, 2020 Yılında Yüzde 22 Büyüme Elde Etti

2020 yılında Insight Partners bünyesine geçişini tamamlayan, Kasten’i satın alan ve merakla beklenen Veeam Availability Suite v10 başta olmak üzere 16 ana sürümü piyasaya sunan Veeam, 400 binden fazla müşteriye ulaşarak satış rekorları kırdı.

Bulut Veri Yönetimi sağlayan yedekleme çözümleri şirketi Veeam® Software, 2020 yılı sonuçlarını açıkladı.  2020 yılına, 9 Ocak’ta duyurusu yapılan 5 milyar dolarlık işlemle Insight Partners bünyesine geçerek giriş yapan Veeam, yıl boyunca tüm Pazar segmentlerinde büyümesini sürdürdü. Veeam, 2020 yılının son çeyreğinde Kubernetes Yedekleme ve Felaket Kurtama’da pazar lideri olan Kasten’i satın alarak yılı tamamladı.

Veeam Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su William H. Largent konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “2020’nin ilk aylarından itibaren karşılaştığımız beklenmedik zorluklarda bile Veeam, arka arkaya iki defa abonelik gelirinde 1 milyar doları aştı ve yıllık sürekli gelirinde(ARR) yüzde 22’lik artışla 2020 yılında da hızlı büyümesini sürdürdü.”

EMEA ekibi olarak 2020 yılında değişim gösteren teknoloji talepleri ve ekonomik belirsizlikler ortamında, tutarlılığa odaklandıklarını belirten Veeam EMEA ve Dünya Kanallarından Sorumlu Genel Müdür ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Daniel Fried sözlerine şöyle devam etti: “Dördüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yıllık sürekli gelirimizde yüzde 22’lik artış elde ettik. 2020 yılı boyunca iş ortaklarımızla ilişkilerimizi derinleştirerek ve yinelenen satış modeline başarılı bir şekilde geçiş yaparak müşterilerimizin hem kalbindeki hem de akıllarındaki yerimizi daha da sağlamlaştırdık.”  

Veeam, hibrit bulut vizyonuyla 2020 yılında, 400 binden fazla müşteriye ulaşarak büyümesini sürdürdü. Veeam’in son iki yıldır en hızlı büyüyen ürünü olan Veeam Backup for Microsoft Office 365, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 73 büyüme kaydetti. Veeam Backup for Microsoft Office 365, 15 milyondan fazla kullanıcının posta kutusu için 154 binden fazla kuruluş tarafından indirildi. Aralık 2020’de yayınlanan Versiyon 5, Microsoft Teams için özel olarak üretilmiş yedekleme ve kurtarma özelliğiyle tüm gruplar, özel kanallar ve ayarlar da dahil olmak üzere kullanıcıların tüm Teams verilerini hızla bulmasını ve geri yüklemesini her zamankinden daha kolay hale getirdi. Uzaktan çalışmaya geçişle birlikte 12 ay önce 20 milyon günlük aktif kullanıcısına sahip olan Microsoft Teams’in günlük aktif kullanıcı sayısı yüzde 475 artarak geçtiğimiz ay itibariyle 115 milyona ulaştı. Böylece Teams verilerinin korunması her zamankinden daha kritik hale geldi.

Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan 2020 yılı finansal sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2020’nin başında Insight Partners’ın Veeam’i bünyesine katmasıyla yepyeni bir döneme tüm hızımızla giriş yaptık. Ardından, 150’den fazla yeni özelliği içeren ve yeni nesil veri korumasında çıtayı belirleyen Veeam Availability Suite™ v10’u piyasaya sunduk. Küresel salgınla birlikte çalışanlarımız, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız zorlu bir dönem geçirdi. Tüm zorluklara rağmen Veeam, vizyonuna odaklanmaya devam etti ve yıl boyunca müşterilerimizin veri yedekleme ve koruma taleplerini karşılamak için tam 16 ana versiyon piyasaya sürdü. Yeni bir döneme girdiğimiz bu yolculukta hibrit bulut ve konteynerla yolumuza devam edecek ve her zaman yeni teknolojileri benimsemeye ve geliştirmeye odaklanacağız. Müşterilerimizin veri koruma uygulamalarını modernleştirme konusundaki taahhüdümüzü daha da güçlendirerek amiral gemisi ürünümüz Veeam Backup & Replication™ Versiyon 11’i bu çeyreğin sonlarına doğru piyasaya sunacak olmaktan dolayı oldukça heyecanlı ve gururluyum.”

İlgili Yazılar
Devamını oku

OMIX, X3 Modelini Piyasaya Sundu

OMIX, X3 modelini teknoloji severlerle buluşturdu. Her bir ürünü ile kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatmayı hedefleyen OMIX, eşsiz tasarım…