Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Akbank, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yerini aldı

Akbank, cinsiyet eşitliğini taahhüt eden şirketlerin performansını ölçmek için dünya çapında yapılan en kapsamlı araştırmalardan biri olan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) girdi.

Akbank, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerine dayalı kurum kültürü çalışmalarını önceliklendiriyor. Bu alanda yaptığı çalışmalarla, cinsiyet eşitliğini taahhüt eden şirketleri değerlendiren dünyanın en kapsamlı araştırmalarından biri olan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girmeye hak kazandı.

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde 11 farklı sektörde, 44 ülke ve bölgede 380 şirket yer alıyor. Bu endekse dahil olan dünya çapındaki firmaların çalışma ortamlarındaki cinsiyet eşitliği ve ekosistemlerindeki kadınlara yönelik yaptıkları yatırımlar geniş kapsamlı bir şekilde inceleniyor.

Akbank kurum kültürünün temel değerlerinden biri olan cinsiyet eşitliğinin uluslararası bir platform tarafından değerlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Akbank İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Pınar Anapa, “Bankamızın sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında çeşitlilik ve kapsayıcılık öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. . Banka içindeki toplumsal cinsiyet eşitliğini ve fırsat eşitliğini odağına alan ve bu alanda farkındalığı artıran çalışmaları önceliklendiriyor, kapsamlı ölçümler ile iyileşme gerektiren alanlarda çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Belirlediğimiz toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik hedefler doğrultusunda; mevcut ve yeni uygulamaları hassasiyetle değerlendiriyoruz. Bu konuda verdiğimiz taahhütlerle, eşitlikçi ve kapsayıcı uygulamalarımızla, farklı perspektiflerden beslenen, güven ve açık iletişime dayanan kültür ve yaklaşımımızı güçlendiriyoruz” dedi.

İlgili Yazılar
Devamını oku

Odeabank’a yeni İK direktörü

Odeabank’ın İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Komitesi Üyeliği’ne sektörün deneyimli ismi Ebru Vardar getirildi.  Eylül ayı itibarıyla Odeabank’taki…