Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

ICF Türkiye başkanına global onur

ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç, uluslararası ICF Vakfı’nın “Elçiler Konseyi” ne seçildi.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye’nin Başkanı Nuray Akmeriç, uluslararası ICF Vakfı’nın, toplumlarda “sosyal gelişime katkı” misyonunu taşımak ve yaymakla sorumlu Elçiler Konseyi’ne seçildi.

ICF Türkiye tarafından yapılan açıklamada Akmeriç’in, ICF Türkiye Başkanlığı görevinin yanı sıra; 2 yıl süreyle Elçiler Konseyi üyeliğini de yürüteceği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nuray Akmeriç, dünya genelinde önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan ICF Vakfı’nın misyonunu tüm dünyaya taşıyan Elçiler Konseyi’ne seçilmekten gurur duyduğunu belirterek; “Elçiler Konseyi, ICF Vakfı’nın tüm dünyaya yayılan damarları ya da sinir sistemi olarak değerlendirilebilir. Şu anda Elçiler Konseyi, Ürdün, ABD, Arjantin, Nijerya, Yeni Zelanda, Şili, Bulgaristan, Bulgaristan, Hindistan, Avusturalya, Kanada, Karayipler, Singapur gibi, dünyanın farklı coğrafyalarından ve ülkelerinden çok önemli koçları bünyesinden barındırıyor. Vakfın misyonu, koçluk aracılığıyla sosyal sistemi güçlendirmek şeklinde özetlenebilir ve fahri elçilerin görevi de, bu misyonu bölgesel olarak yerine getirmektir.” dedi.

Konuşmasında ICF Vakfı’nın misyonuna somut örneklerle de değinen Akmeriç, sözlerine şöyle devem etti: “ICF Vakfı her yıl, tüm dünya çapında toplumların fark yaratan gönüllü koçluk projelerini değerlendirdiği “Gift of Coaching Awards” programı aracılığıyla; etkili sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gönüllü koçluğu destekliyor. Hatta, “2019 Yılı Onur Ödülü” ne, toplumun 3 temel taşı olan kadınlar, öğretmenler ve gençlere sunduğumuz ve ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği), ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) ve TED (Türk Eğitim Derneği) gibi önemli sivil toplum kuruluşları iş birliğinde yürüttüğümüz gönüllü koçluk hizmetleriyle, ICF Türkiye olarak layık görüldük. Ayrıca ICF Türkiye olarak, ÇYDD ile yürüttüğümüz projelerle 2016 yılında da ödüle layık görülmüştük. Bu vesileyle, uluslararası ICF Vakfı’na teşekkürlerimi; projelerde gönüllü koçluk yapan ICF Türkiye üyesi meslektaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum.”  

İlgili Yazılar