Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

İstinye Üniversitesi’nden, “Teknopark İstanbul” ile işbirliği

İstinye Üniversitesi, genç girişimcilerin desteklendiği, TÜBİTAK “BİGG Cube Incubation” programının uygulayıcı kuruluşu “Teknopark İstanbul” ile işbirliği protokolü imzaladı.

Beş yıl gibi kısa bir zamanda gerçekleştirdiği AR-GE yatırımları, merkezleri ve araştırma projeleriyle dikkat çeken İstinye Üniversitesi (İSÜ), başvuran ve başarılı bulunan girişimcilere TÜBİTAK tarafından 200.000 TL sermaye desteğinin hibe olarak verildiği “BİGG Cube Incubation” programı için, Teknopark İstanbul ile işbirliği protokolü imzaladı. Teknopark İstanbul liderliğinde yürütülecek programın başvuru kayıtlarına başlandı.

‘’Üniversiteler, Bilginin Üretilmesine Liderlik Eden Kurumlar Olmalı’’

Üniversitelerin sadece bilgiyi paylaşan değil, aynı zamanda yeni bilginin üretilmesine liderlik eden kurumlar olmaları gerektiğini belirten İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, ‘’Biz ürettiğimiz bilginin toplum ihtiyaçlarına dönük çözümlere ulaşması için gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitede üretilen bilimsel bilginin artırılması ve bu bilginin araştırma geliştirme projeleriyle toplum yararına kullanılmasına aracılık ediyor. Toplum yararına kullanılabilecek pek çok girişimin hayata geçirilmesine zemin hazırlayan TÜBİTAK Bigg Programı da genç girişimciler için ciddi avantajlar sağlıyor. ’’ dedi.

Türkiye’nin Önde Gelen Kurumsal Firmaları ile İş Birliği İmkanı

Akademisyenlere, öğrencilere, tüm sanayici ve girişimcilere proje yazmadan, fikri mülkiyet haklarının korunmasına kadar bir çok konuda destek verdiklerini ifade eden İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Ceylan Adıgüzel ise; program kapsamında başvuru sahiplerine, Teknopark İstanbul tarafından Cube Incubation’da ücretsiz ofis imkanı, ücretsiz şirket kurma, Bigg mevcut durum ve stratejik analizi, girişim ve yetenek analizleri, birebir mentorluk ve danışmanlık, psikolojik destek, prototip atölyesi, ıslak/kuru Laboratuvar ve temiz oda, Teknopark İstanbul firmaları ile eşleşme çalışmaları, Türkiye’nin önde gelen kurumsal firmaları ile iş birliği imkanı ve yatırımcılara erişim gibi destekler sağlanacağını belirtti.

Birçok Girişimci İçin Büyük Bir Fırsat

Program hakkında başka detaylı bilgiler de veren Adıgüzel, “BİGG Cube Incubation’da, insansız hava, kara, deniz araçları, elektrikli araçlar, otomotiv ve yol güvenliği diye tabir edilen akıllı ulaşım alanları, enerji ve temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, iletişim, sayısal dönüşüm, sağlıklı yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme konularında fikirleri olan girişimciler için büyük fırsatlar söz konusu.  Daha önce Tekno Girişim sermayesi ya da TÜBİTAK 1512 Desteği almamış, herhangi bir şirkette ortaklığı bulunmayan, 1 yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olan lisans öğrencileri ya da yüksek lisans ve doktora öğrencileri, son mezuniyetinin üzerinden en fazla 10 yıl geçmiş olan girişimci adaylarını bekliyoruz.” dedi.

Program Takvimi

28 Aralık 2020-31 Mart 2021: Ön Başvuruların Uygulayıcı Kuruluşlar Tarafından Alınması

28 Aralık 2020-31 Mayıs 2021: Uygulayıcı Kuruluşlar Tarafından Yürütülen 1. Aşama Faaliyetleri

1 Haziran-15 Haziran 2021: TÜBİTAK Tarafından 2. Aşama Başvurularının Alınması

11 Haziran 2021: Uygulayıcı Kuruluşların Girişimcilere Ait Belgeleri TÜBİTAK’a Ulaştırması İçin Son Tarih

22-26 Şubat 2021: Eksik Başvuru Belgelerinin Tamamlanması

Temmuz-Ağustos 2021: 2. Aşama Panel Değerlendirmeleri

Eylül 2021: Desteklenmeye Hak Kazanan Girişimcilerinin Duyurulması

Ekim 2021: Şirket Kurulumu ve Sözleşme İmzalanması

Kasım 2021: Destek Başlangıç Tarihi

İlgili Yazılar
Devamını oku

Togg’da robotlar provalara başladı

Togg’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi’nin inşasında hızla sona yaklaşılırken, gövde bölümüne yerleştirilen 160 robot, parçasız…