Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Tam Faktoring, Yoluna Tam Finans Adıyla Devam Ediyor

Pandemi döneminde Türkiye ekonomisinin can damarı olan esnaf ve KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları finansal desteği sağlamak üzere yanlarında yer alan Tam Finans, bu yılı yüzde 25 büyümeyle kapatıyor.

Tam Finans CEO’su Hakan Karamanlı, “Biz yaptığımız işi bir sosyal sorumluluk olarak gördük ve müşterilerimize sahip çıktık, onlar da bize sahip çıktı. Ticaretin finansmanında dünyanın en iyi kuruluşu olmak istiyoruz” dedi.

Türkiye’de faktoring sektörünün önde gelen şirketlerinden Tam Faktoring, yoluna Tam Finans adıyla devam etme kararı aldı. 30 kişilik Ar-Ge Merkezinde geliştirdiği yenilikçi ürünleri, müşterilerine saniyeler içinde hizmet verebilme ayrıcalığı, istikrarlı büyüme çizgisiyle sektörde fark yaratan Tam Finans, esnaf ve KOBİ’lerin finansal ihtiyaçları için her zaman onların yanında yer alıyor.

Tam Finans CEO’su Hakan Karamanlı, yeni markanın dönüşümünü anlatırken, “Bizim sloganımız şu: Tam doğru işi yapar, işini doğru yapar! İşimizi doğru ve çok iyi yaptığımız için büyüdük. Ekibimize baktığım zaman değişimden korkmayan ve daha fazlasını isteyen insanlar görüyorum. Bu cesarete sahip oldukları için çalışanlarımızı birer kahraman olarak görüyoruz. Çok yenilikçiyiz, yeni ürün ve iş birliklerinin bizim şirketimizde ardı arkası hiç kesilmez. Başarımızın ardında da bu değişim ve gelişim heyecanımız yatıyor. Şimdi bu heyecanı adımıza da yansıttık ve yolumuza Tam Finans olarak devam ediyoruz. Daha fazlası için ‘Tam Finans’ zamanı diyoruz.” açıklamasını yaptı.

8 yılda 110 bin firmaya kredi verdi

8 yıl önce kurulan Tam Finans’ın 25 farklı kentteki 38 şubesi, 10 mobil ekibi, 400’ün üzerinde sahada olmak üzere 600+ kişilik ekibi, 3,1 milyar TL cirosu ve 1,2 milyar TL aktif büyüklüğüyle sektörün en büyük şirketi olduğunu vurgulayan Karamanlı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim odak noktamızda, sanayinin gerçekten en alt düzeyinde faaliyet gösteren KOBİ’ler, esnaf ve küçük işletmeler yer alıyor. Müşterilerimizin yüzde 60’ı banka müşterisi değil. Bu işletmelere, faturalı alacakları karşılığında, herhangi bir bilanço büyüklüğü ya da ciro kriterine bakmaksızın faktoring hizmeti veriyoruz. Müşterilerimiz kesinlikle önyargı ile bakmıyoruz, sektör başta olmak üzere hiçbir genelleme yapmıyoruz. Arkadaşlarımız kapı kapı dolaşıp, bu işletmelerin ayağına kadar giderek, nakit ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyor. Sektörümüzde bizim gibi bir başka kuruluş daha yok! 8 yıl gibi kısa sayılacak bir geçmişte, 110 bin firmayla iş yaparak müşteri sayısında açık farkla lider konumuna geldik.”

Karamanlı: “Sadece finans şirketi değil, fintech’iz…”

Tam Finans’ın başarısındaki en önemli etmenlerden biri de Ar-Ge gücü. Sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran şirketin 30 kişilik Ar-Ge kadrosu hem Tam Finans’ı hem de sektörel rekabeti üst sıralara taşıyacak projeler üzerinde çalışıyor.

“Kendimizi bir finans kuruluşu olmanın yanı sıra bir fintech şirketi olarak da görüyoruz” diyen Tam Finans CEO’su Hakan Karamanlı, şunları söyledi: “2017 yılında Dünyada teknolojiyi en etkin kullanan 100 kurumdan biri seçildik; ama teknoloji kullanmaktan çok daha öte geliştiren bir şirketiz, üstelik geliştirdiğimiz teknolojiler şirketimizin iş yapış şeklini ve hatta organizasyon yapımızı bile belirliyor. Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz kredi skor kartı ile 1.000’in üzerinde kriter üzerinden sorgulama ve skorlama yapıyoruz. Bu yolla çeki ya da faturayı alıp almayacağımıza karar veriyoruz hem de skorlamaya göre risk bazlı fiyat teklif veriyoruz. Yine sektörümüzde bir ilk olan mobil uygulamamızla faturalı çeklerin finansmana uygunluğunu 7/24 anında sorgulama imkânı sağlıyoruz. Her dakika 1 işlem yapıyoruz üstelik bu işlemlerimizin yüzde 75’ini insan eli değmeden karşılayıp değerlendiriyoruz. Bu yapının arkasında çok ciddi bir teknoloji altyapısı, fintech duruşu var. Amacımız KOBİ’ler için ticaretin finansmanında dünyanın en iyi şirketi olmak.”

“Pandemiye rağmen her gün sahadaydık”

Tam Finans’ın pandemi döneminde de hız kesmeyerek büyümesini sürdürdüğünü belirten Karamanlı, “Şirket olarak istikrarlı bir büyüme çizgimiz var. Bu çizgi, pandemi döneminde de bozulmadı. 2019 yılında 4, bu yıl içindeyse 2 yeni şube açtık. 2020 yılını yüzde 25 büyümeyle kapatacağız.

Banka ve diğer finans şirketlerin pandemi ve kredi riski endişesi ile bekle-gör yaklaşımını benimsedikleri bir dönemde Ar-Ge merkezinde geliştirdiğimiz analitik kredi karar ve izleme altyapımız önümüzü görmemizi ve riski bilerek yönetmemizi sağladı. Bu sayede kredi kalitesi ile ilgili hiçbir endişe yaşamadık ve tüm dikkatimizi çalışanlarımızı koruyarak müşterilerimize daha fazla destek sağlamaya verdik. KOBİ’lerimiz pandemi döneminde tehlikeyi göze alarak çalışmaya devam ettiler, onlar çalışırken biz de onları yalnız bırakmadık. Sahada kalmanın da çok artısını gördük. Biz müşterilerimize sahip çıktık, onlar da bize sahip çıktı. Birbirimizi destekledik.

Haziran ayında faktoring hizmetlerinde elektronik sözleşme yapılabilmesi ile ilgili kanun değişikliği yapıldığı günden itibaren müşterilerimizle uzaktan işlem yapmaya başladık. Bunun hazırlıklarına 1 sene önceden başlamış ve müşterilerimizi hazır hale getirmiştik. Bugün işlemlerimizin yarısını uzaktan, ıslak imza olmaksızın yapıyoruz. Bu sayede hem müşteri ve çalışanlarımızı koruyup hem de çok daha hızlı işlem yapıyor olmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar