Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Adform, oyun içi reklamların gelişmiş kullanımı için Anzu ile iş birliği yaptı

Adform MEA ve APAC Bölgeleri Satış Direktörü Cem Eroğlu, 2020 yılında küresel programatik reklam harcamalarının 98 milyar doları aşmasını ve dijital reklam harcamalarının yüzde 68 büyümesini beklediklerini belirtti.

Dünyanın ilk bağımsız ve tam entegre küresel pazarlama platformu Adform, gelişmiş oyun içi reklam çözümü Anzu.io iş birliğiyle oyunlarda programatik reklam dönemini başlatıyor. Ortaklık ile Adform FLOW kullanan 30 bini aşkın küresel marka, PC ve mobil oyunlar için küresel reklam kabiliyetlerinden faydalanabilecek.

Adform tarafından geliştirilen ve 30 bini aşkın marka tarafından kullanılan FLOW platformu, reklamverenlerin dijital ve dijital açık hava reklamlarını tek bir arayüz üzerinden yönetmelerini sağlıyor. Adform İstanbul üzerinden Anzu.io ile gerçekleşen global anlaşma ve iş birliği sayesinde, FLOW kullanıcısı reklam verenler, bu mecraların yanı sıra oyunlar aracılığıyla, yüksek özelleştirme kabiliyetlerini kullanmaya devam ederek milyarlarca kişiye ulaşabilecekler.

Oyunları kesintiye uğratmayan teknoloji

Geleneksel pazarlama yaklaşımlarının ulaşamadığı küresel oyun sektörü, 3,1 milyarı aşkın kullanıcı tabanıyla günümüzün çok dokunuşlu reklam stratejileri için büyük önem arz ediyor. Ubisoft gibi dev oyun yapımcıları tarafından kullanılan Anzu’nun oyunlara gömülü reklam teknolojisi, oyun keyfini bölmeyen yaklaşımıyla oyunseverleri rahatsız etmeden görüntüleme yapabiliyor.

Adform’un onlarca yıllık inovasyon birikimiyle geliştirdiği bağımsız ve tam entegre reklam platformu, yüksek özelleştirme, şeffaflık ve güvenlik özellikleriyle reklam verenlerin çoklu kanal kampanyalarını hiç olmadığı kadar kolay yönetmelerine ve sahip oldukları verileri ne iyi şekilde kullanmalarına olanak tanıyor. Anzu iş birliği sayesinde, platformun kullanıcıları artık programatik reklamlar aracılığıyla mesajlarını küresel oyuncu tabanına iletebilecek.

Adform FLOW ile yüksek doğrulukta kitle hedeflemesi

Adform FLOW kullanıcıları, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK),AB Genel Veri Koruma Regülasyonu (GDPR) ve Çocukların Verilerinin Korunma Kanunu (COPPA) ile uyumlu çalışan sistem aracılığıyla yüksek kaliteli doğrudan trafik elde edebilecek. Öte yandan, FLOW’un sunduğu reklam yerleştirme özgürlüğünden ve yüksek doğrulukla kitle hedeflemesi için ihtiyaç duyulan verilerden faydalanmaya devam edecek.

Konuyu değerlendiren Adform MEA ve APAC Bölgeleri Satış Direktörü Cem Eroğlu, 2020 yılında küresel programatik reklam harcamalarının 98 milyar doları aşmasını ve dijital reklam harcamalarının yüzde 68 büyümesini beklediklerini belirtti ve “Günümüz dijital reklam harcamalarının üçte ikisini oluşturan programatik reklamlar, Anzu iş birliğimiz sayesinde yeni ve dinamik bir kanala açılıyor. Oyun içi reklamlar yüksek izleme oranları ve ölçümleme şansıyla dikkat çekiyor. İş birliği anlaşmamızın birçok başarı projenin gerçekleşmesine olanak tanıyacağına inanıyor ve programatik reklamları oyun dünyasına taşımaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Oyun içi reklam kampanyalarının oyun deneyimine saygı duyması ve bilinçli şekilde yürütülmesi gerektiğine inandıklarını belirten Anzu İş Operasyonları Direktörü Yaniv Rozencweig, “İş birliğimiz sayesinde Adform kullanan binlerce reklam veren, oyun içi reklam teknolojimizden faydalanarak yüksek görüntülenme sayısı ve marka uyumluluğu garantisiyle devasa oyun pazarına ulaşabilecek” dedi.

İlgili Yazılar