Takip et
Bülten Aboneliği

Teknoloji dünyasından en yeni haberler ve gündem başlıkları e-posta adresinize gelsin.

Teknasyon’dan Big Bang Start-up Challenge’a katılan iki girişime ödül

İTÜ Çekirdek’in 3 Aralık’ta dokuzuncusunu gerçekleştirdiği Big Bang Start-up Challenge’a Altın Paydaş olarak katılan Teknasyon, yarışan 20 girişimden ikisini ödüllendirdi.

Teknasyon, İTÜ Çekirdek’in bu sene pandemi sebebiyle online olarak düzenlediği Big Bang Start-up Challenge etkinliğinde sahneye çıkıp yarışan TOP 20’den gelecek gördüğü iki girişime 100 bin TL değerindeki ödülünü paylaştırarak verdi.

Yaratıcı fikir ve girişimleri destekleyen aynı zamanda onlara yol gösteren İTÜ Çekirdek’in bu sene düzenlediği etkinlik Serdar Kuzuloğlu’nun keyifli sunumuyla gerçekleşti. Programa katılarak başarılı olan ve finale kalan 20 girişim, sunumlarıyla sahnede yarışırken 87 start-up ise online standlarda yer alarak birçok dev kurum, jüri, mentor, eğitmen ve profesyonelle bir araya gelme imkânı buldu.

Umut vadeden girişimlere verdiği desteklerle adını sıkça duyuran Teknasyon’un CIO‘su Onur Kurugöl, kullanıcılarına yapay zekâ destekli göz muayene sistemi EyeCheckup ve görsel verileri metrik kaybı yaşatmadan anonimize eden yapay zekâ platformu Syntonym girişimlerine ödüllerini takdim etti. Etkinliğe online bağlanan Onur Kurugöl, “Kendi bünyemizde bugüne kadar yüzlerce uygulamayı 150’den fazla ülkede 1.5 milyar kullanıcıya ulaştırdık. Bu rakamları büyütmek ve Rockads’in etrafına 10 milyar dolarlık bir ekosistem kurmak amacıyla yatırımlarımız devam edecek” dedi.

İlgili Yazılar